Z77 a Z77

Dobrý den, chci se zeptat jaký je rozdíl mezi čipsetem Z75 a Z77 a který zvolit raději, pokud plánuju nákup nového pc s CPU i5-3570k. Děkuji.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[72035] Z77 a Z77

Podle oficiálních materiálů se moc informací se toho moc zjistit nedá, ale z diagramu lze vidět, že Z77 podporuje o 1 PCIe více a technologii Smart Response. Asi nic zrovna zajímavého..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[72036] Z77 a Z77

Díky pokud by to bylo takhle asi není co řešit. Chci desku levnější bez různých "vychytávek", které stejně nevyužiju, ale zase nechci šetřit na kvalitě (napájecí kaskáda apod.). Tudíž pokud Z75 nabízel jen méně funkcí, ale při stejné kvalitě materiálů, bylo by to super.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[72037] Z77 a Z77

Těžko mluvit o kvalitě materiálů - dnes se to dělá tak, že když je určitá část vyrobeného čipu nefunkční, ale čip bez ní může fungovat, tak se softwarově zamkne a vznikne tak "nižší model".. Klidně to může být i zde.. Když bych stavil lepší herní počítač od 25K výše, rivnou bych bral Z77 na nějaké desce od ASUSu a jiné bych vůbec neřešil..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[72038] Z77 a Z77

Tak asi zůstanu u té Z77. Asus jsem měl taky původně v plánu, ale zase na nové MSI všude pějou samou chválu. Nižší teploty, lepší chlazení, přetaktování (OC Genie II) atd.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[72039] Z77 a Z77

Mě MSi několikrát zklamalo a zatím jsem to nepřekonal. Jejich BIOSy jsou nic moc (hlavně ty první UEFI omalovánky), snad jen ta OC Genie funguje fakt dobře (jednoduchá pro uživatele), ASUS za mě vede v kvalitě, designu (nejen vzhledovém, ale i funkčním), řízení spotřeby, BIOSu a jeho funkcích, příslušenství (Q connector) i chlazení.. Je tu namontován v několika stovkách spolehlivě fungujících sestav..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[72040] Z77 a Z77

O Asusu nepochybuju, je to sázka na jistotu, na druhou stranu pokud se MSI tentokrát vytáhla proč jí nedat šanci. Ještě počkám na další recenze. Každopádně díky za pohledy.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.