Windows 10- špatné rozlišení

Ahoj a dobrý den všem,

již řadu měsíců funguju na windows 10 64bit. Ale teď mám problém s rozlišením, buď je to roztažený, že část plochy nejde vidět, když to zmenším je to máznutý. Nedokážu říct, jestli tomu předcházela nějaká aktualizace (nepoužívám tohle PC sám).

Odinstaloval jsem vše ke grafice, stáhl aktuální ovladače, nainstaloval, ale nepomohlo to.Ovladače k monitoru jsem nenašel (jen na pochybných webech).
grafika - nvidia gtx 550 ti
monitor - benq G2020HDA

Díky za jakýkoli rady

Obrázek uživatele Stiletos

Podle tý grafiky typuju starej HW takže ovladače chipsetu pravděpodobně nemáš ,proto se může sr... cokoliv.(k monitoru žádný ovladače nejsou) Na monitoru je tak max automatický zaostření,toď vše k formátu obrazu zbytek je v nastavení panelu nVidia a systému.....

Obrázek uživatele lassin

desku mám Asus M5A99X EVO. Chipset amd 990x. Ovladače na ten chipset jsem nenašel. Tak co teď? Může pomoct downgrade na W7?

Ještě amatérská otázečka pro úplnost - monitorem to asi nebude že? Je to stará plečka a občas blbne (nejde zapnout).

diks

Obrázek uživatele Stiletos

Monitorem těžko, když nejde zapnout tak něco se zdrojem,blbá napájecí šňůra,zástrčka atd.Napal si Linux live a zpusť s CD pak uvidíš co dělá nastavení rozlišení.Jinak taky sem dával na HW zkušebně W10 vše jelo i ve správci žádnej žlutej vykřičník.Jenže vytížení CPU od 80% vejš,RAM 80% vejš a HDD ten 90% a vejš.(všechno co se dalo bylo vyplí ve W10).Při nejvyšším rozlišení co má monitor se drbali videa a monitor se navíc automaticky nastavil na nižší rozlišení,(doporučeno) někdy systém jel OK někdy se drbal.Po návratu na W7 vše jede jak má CPU při videích na 50% RAM 20% a HDD v klídku nechrochtá pořád jak u těch W10. :))

Obrázek uživatele lassin

asi vrátim ty W7 no
že dík

Obrázek uživatele Stiletos

A z toho Linux Live si to zkoušel spustit? http://www.ubuntu.cz/stahnout

Obrázek uživatele lassin

nakonec pomohlo nainstalovat starý ovladače ke grafice. Nejprve jsem vše od nvidie odinstaloval a pak nainstaloval nejstarší co jsem k w10 našel.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.