WIN 7,SONY VAIO,HDD NESTABILNI SECTOR

MICHALE OPET MAM PROBLEM S HDD,POSILAM SCREEN Z HD TUNE A PROSIM O SDELENI JESTLI JE HDD NA ODCHODU NEBO JESTLI JE NEKDE CHYBA.DEKUJI MOC.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, ještě horní část HD Tune screenu, dle tohoto můžu říc, že se trochu přehřívá

Obrázek uživatele Stiletos

Dej eror scan,tomuhle se nedá věřit...
Michal Čížek: to přehřívání ses asi překouk 34-40C je normál

Obrázek uživatele Michal Čížek

To Stiletos: Nepřekouk, airflow temperature mluví sama zasebe, bohužel u seagate disků snad už i normální i tak to něco značí. V záložce HEALTH je prvotní informace o stavu disku, error scan nemusí vůbec nic najít, nicméně je to užitečný nástroj pro hlubší testování.

Obrázek uživatele Stiletos

No já usuzuju podle toho že stejnej HDD jsem testnul v jednom Pc a tam všechny položky OK a v druhým Pc už bylo u nějaký Warring,jestli chce mít jistotu ať nabotuje a zkontroluje ulitou výrobce v UBCD .
Taky jsem projel jinej HDD v HD Tune kde vše komplet OK a za tejden skončil. :-)

Obrázek uživatele Michal Čížek

Dobře jaký položky měli warning atd. nejde takhle posuzovat dle testu jednoho HDD, otestoval jsem už stovku disků a případ jaký popisuješ, měl podobnou situaci a to přenesení disku na jiný bord, který měl nakopanej řadič. Mnohdy se stane, že disk je vpořádku, ale díky pádům systému vykazuje nestandardní stav. HEALTH je třeba sledovat, jestli hodnoty dále rostou, nebo jsou stabilní. Každá položka, která vykazuje warning není zas až tak akutní, je tam několik položek, které jsou horký a dle sloupce data se dá odhadnout jak postupovat dále.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Na nic se nedá spolehnout, ale při použití selského rozumu a zkušeností se dá ledacos předpovědět.
Seagate si bohužel ze Smart dat dělá dobrý den, takže se z toho kolikrát nedá nic vyčíst, ale ty disky odcházejí tak rychle, že to ani číst nepotřebuješ... POkud to jde, vyhnout se jim... Pokud ne, zálohovat při prvním náznaku problému. Seagaty obvykle trpí na vyšší teploty, a při konstantních teplotách nad 55°C odchází právě plotny do kopru.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Guys dekuji za vase nazory a delala jsem error test a jedno policko je cervene(damage),pri sledovani filmu se nekdy na chvilku obraz zastavi a jakoby zavrze,no asi koupim novy HDD,Muzete mi poradit jaky je dobry ?Seagate uz nechci.Diky moc a at se dari.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ten vadný sektor bude nejspší ten jeden "pending sector"... Disku se ale nedaří ho přealokovat a pokud na něj budeš přistupovat, bude se počet vadných sektorů v jeho okolí zvyšovat až časem umře celý disk.

Než ti řeknu, který si koupit, jaký máš notebooK? Disk totiž ovlivňuje rychlost, zejména pružnost notebooku - rychlost spouštění systému, aplikací a her. Pokud je možnost dát do notebooku SSD v podobě mSata nebo M.2 karty, pak bych vzal takový menší, a njkaý úsporný HDD. Pokud to nelze, vzal bych výkonnější HDD. Třebaže to nevyžaduješ, určitě si toho všimneš a oceníš to. Jednou s SSD, navždy s SSD.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.