Win 7 - problém se spuštěním

Dobrý den,
Mám problém se spuštěním windows 7 ult. 64.bit.

Když zapnu počítač objevi se mi černá obrazovka s nápisem ,,Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key´´

Nevím co s tím a do nouzového reřimu se nemůžu dostat i když mačkám F8 jak pomatený.

Díky za radu.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, v tomto případě, můžeš mačkat jak dlouho chceš, PC nemůže najít bootovatelné medium, tudíž se ani do nouzáku nemůžeš dostat, zkontroluj, jestli nemáš v CD/DVD mechanice nějakou placku, nebo zastrčenou USB flešku. Pak taky, jak je nastavené v BIOSu priorita bootování a zároven tím zjistíšm jestli je disk vůbec detekován.

Obrázek uživatele jelama

V mechanice nemám nic a flash disk taky není zapojený. Co se týče toho BIOSU tak jsem naprostý lajk a nevím kde a co mám dělat :D Kdyby jsi byl víc ztručný kam a co mám záčknout budu rád.

Obrázek uživatele Michal Čížek

zapni PC, dle výrobce mačkej DEL, nebo F2. Tím se dostaneš do BIOSu, tam vyhledej položku s BOOT menu, bude tam zobrazen tvůj disk, tak v jaké pozici je, popř. dle napovědy v biosu ho posun na 1 místo, pokud tam je, nejspíš se ti zhroutil systém (budem řešit potom), pokud tam neni, odešel ti disk, nebo disk odpoj a zase připoj, může být vadný kabel.

Obrázek uživatele jelama

Už jsem si myslel, že mám vyhráno po tom co jsem mechaniku přesunul na první místo a vypojil kable a znovu zapojil. Zapnu počítač a objevil se mi BIOS a hned jsem dal save and exit a windows mi najel. Jenže nejela myš a to i když jsem potom zkoušel druhou. Takže restart a vjel jsem do nouzového režimu abych mohl obnovt PC z doby kdy jsem potíže neměl(normálním režimem nešlo najet do obnovení) obnovil jsem a myš stále nejede a k zjištění nejede ani internet. Myš mám na USB.

Obrázek uživatele jelama

Tak hotovo. V BIOSu jsem dal základní nastavení a je vše v pořádku :)

Obrázek uživatele Michal Čížek

:)) nastavení, jsi si jistej, že se ti někdo nehrabal v BIOSu?


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.