wifi modul pre laptop Asus pre N pásmo 300Mbit

Dobrý deň,

Mám jeden počítač Asus A6Je v ktorom je wifi wm3945abg. Potreboval by som tento modul vymeniť za taký, ktorý podporuje N pásmo 300Mbit. Bude
fungovať korektne karta Intel Centrino Advanced-N 6200 v tomto laptope? Alebo ktorú inú by ste mi doporučili pre N pásmo 300Mbit?

Ďakujem Vám.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, Intel Centrino Advanced-N 6200 by v NTB měla fungovat bezproblémů, ale je kratší než stávající, budeš muset vymyslet uchycení.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

výborne, výborne, to sa teším. Ešte by som sa chcel poradiť s vecou, prečo ju chcem vlastne meniť. Doma mám router aj pre N pásmo, ale na starej karte využívam len G pásmo.
V izbe mi však na G pásme sťahuje rýchlosťou 0,8MB/s (kapacita pripojenia je však 3MB/s). Sranda je, že silu signálu ukazuje G pásmo na stave pripojenia 54Mbps, no cucám len 0,8MB/s. Preto rozmýšľam nad tou N kartou, ktorá by mi mala dovoliť cucať celou šírkou pásma, ktoré dovoľuje moje inteové pripojenie.

Avšak jedna zrada - zapojil som do jednu USB N kartu a tá mi v jednom mieste v izbe cucá len tiež rýchlosťou okolo 0,9MB/S (i keď silu ukazuje medzi 120-150MBps). Čo to je za haluz?
Otázka teda je, či vôbec s novou internou kartou budem schopný surfovať rýchlejšie v danej miestnosti? Čo myslíte?

Obrázek uživatele Michal Čížek

neni v nastavení wifirouteru povoleno jen B,G ? Neni v menu wifirouteru takovéhle nastavení jako na mém TP-Linku? Jako by ti to jelo v IEEE 802.11b

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

nie, v nastaveniach routra mám povolené G,N mixed. zaujímavé je, že rýchlosť pripojenia ukazuje ikonka Windowsu tých spomínaných 120-150Mbps v tej miestnosti kde to najviac potrebujem(pri routri až 300 - takže Nko ide), ale sťahovanie je pomalé (pri routri je ok tých 3MB/s z netu, čo je moje maximum, ale v tej inej miestnosti len 0,9MB/s).

Obrázek uživatele Michal Čížek

a jaký je rozdíl v síle signálu?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Pre N pásmo je ten väčší obrázok a pre G pásmo ten menší. Nechápem, ako je možné, že oba ťahajú rovnakou rýchlosťou, avšak N pásmo má prenos 120Mbps..?

Spravil som pokus - keď prejdem so zapnutým N pásmom na zyxel usb k routru, tak rýchlosť downloadu je tých cca 3MB/s, pri zapnutom Gpásme v laptope je pri tomto pokuse rýchlosť identická, ako v tej vzdialenej izbe. Zaujímavé...

Nemôže to mať nejaký súvis s tým, že N pásmo mám ako usb stick, ale G pásmo mám štandardne v laptope zabudované?

Obrázek uživatele Michal Čížek

120Mbps je pro pásmo N vpořádku, max. rychlost by měla být až 600Mbps, ale to je utopie, v reálu se rychlost pohybuje mezi 100-200 Mbps.
Rychlost přenosu bys měl testovat mezi 2 přístroji s wifinou a připojením v pásmu G a pak N. Pak rozdíly budou patrné. Další věcí je rychlost internetu. Rychlost internetu=rychlost stahování. Jaká je reálná rychlost internetu? Stáhni něco např. firefoxem a tam to přesně ukazuje jakou rychlostí stahuješ, to číslo sem napiš.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Realna rychlost netu je 25Mbps down a 2Mb up, teda pri downloade to ide na tych 3MB/s. Toto cislo dosiahnem len pri Nku a v rovnakej miestnosti ako je router. Pri G dostavam takych 1MB/s pri downloade, co je ale tiez divne, kedze som meter od wifi routra a mam plny signal 54Mbps pre G.

Obrázek uživatele Michal Čížek

ale když začneš stahovat, tak to tou rychlostí nestahuje že ne.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak namontoval som tam Intel Centrino Advanced-N 6200 - ale nespokojnost velika. Pocitac mi mrzne hocikedy a z nicoho nic (ale je to v suvislosti s wifi). Docital som sa na nete, ze niektore pocitace s nou mrznu (ziadna BSOD, cisto vsetko zamrzne a da sa len hard reset pouzit) a to je aj moj pripad. Nikto nevie, preco... kurnik. Mam WinXP Pro a skusal som ovladace od 13.0.0.107 az po najnovsie posledne vydane v 14.x verziach. nemate niekto liek na toto? Som fakt zufaly, ked robim a pocitac si hocikedy zamrzne.

Obrázek uživatele Michal Čížek

měl jsi i 13.5 nebo 13.2.1.0. ? nežli jsi udělal výměnu, udělal jsi odinstalaci starého ovladače? Pokud máš možnost třeba na jiný HDD udělat novou instalaci OS, zkus to. Odinstalované i nějaké wifi utilitky pro původní kartu? Pokusím se někde vypátrat nějaké řešení.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Michale, veľmi oceňujem tvoju pomoc. Bohužiaľ som jednoducho vybral starú kartu a novú tam strčil (teda neodstránil som najprv ovládače). V každom prípade som ale potom odstránil všetko i pôvodné ovládače a pôvodnú intel utilitu (ani teraz ju nepoužívam) a následne nahodil ovládače nové. Akonáhle sa problém objavil začal som pátrať a dávať iné verzie ovládačov. Najstabilnejšia sa mi javí tá verzia ovládačov 13.0.0.107, ale aj tá nepravidelne zamrzne.
Skúšal som aj verzie 13.4.0.9, 13.5.0.6, 14.3.0.6, ale keď som kartu vyťažil pri týchto verziach na maximálne sťahovanie max rýchlosťou z viacerých serverov, tak pri tých verziach to tiež po istej dobe zamrzlo - avšak ešte pri sťahovaní. Kďežto tá vrzia 13.0.0.107 stiahne väčšinou aj pri max vyťažení všetko ok, avšak potom keď pracujem s pc (napr. si niečo píšem alebo upravujem fotky), tak zrazu zamrzne (tu by som podotkol, že je to určite wifi related problem a nie s ostnými programami) :/
skúsim sa nejako dostať i inému disku, že by som to odskúšal reinštalovať celé a tak odskúšať, uvidúm, či niekde splaším nejaký iný disk.

Obrázek uživatele Michal Čížek

i tak zkus toto BSOD viewer http://www.softpedia.com/get/System/Back-Up-and-Recovery/BlueScreenView.... , třeba se tam něco uložilo, může to být konflikt ovladače jako nejpravděpodobnější důvod.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

vďaka, kukal spustil som ten súbor, v dumpoch nie je ani jeden súbor :/ ja si tiež myslím, že za všetko môže ovládač, ale nie som schopný zistiť, čo sa stalo, keďže z ničoho nič to zamrzne a ani dump sa nevytvorí. hm.

Obrázek uživatele Michal Čížek

tak to jsem nečekal takovouhle zradu, no pokus se o reinstal at jsme moudřejší


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.