WD VelociRaptor vs. 2,5" WD

Zdravim.
Mam takove dilema. Pouzit jako druhy - datovy HDD WD VelociRaptor WD4500HLHX 450GB, nebo postaci normalni 2,5" HDD WD3200BEVT 320GB?
http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=106145&Search=WD4500HLHX&Search...
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=105145006000000G60&Search=wd3...
Zešrouboval jsem PC jen pro zpracovavani videa. Nic jineho se na nem nedela. Vykon ma dostacujici:
CPU: Intel Core i5-2405S 4 jadra 3.3MHz
Pamet: 4GB
Win7 Ultimate x64
No a aby prave nejslabsim zbržďujicim clankem nebyl HDD pro data, tak se ptam jestli se vyplati davat VelociRaptor (10 000 prm), nebo bezne 2,5" WD (5 400prm). Oba mam, jen at tam nestrkam zbytecne drahy VelociRaptor, kdyz rozdil v rychlosti zpracovavani videa nakonec bude 0.
Na system mam Intel SSD 330 Series 60GB.
Diky.

Obrázek uživatele kiko261

Určite použi ten VelociRaptor už keď si pozrieš len rýchlosť otáčok za minútu a porovnáš ceny týchto dvoch hdd tak myslím že na to prídeš aj sám :-).
Takže jasná voľba: http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=106145&Search=WD4500HLHX&Search...
Mimochodom ten druhý HDD nieje zlý ale je :1.určený na štandardné použitie/kancelárske čiže aj rýchlosť čítania/zapisovania je nižšia a už len samotná rýchlosť otáčok je malá...

Obrázek uživatele danton

Ono by bylo nejjednussi tam nacpat HDD 5.400 prm a spustit konverzi a zmerit cas, pak vymenit za 10.000 prm a sputit to same a zase zmerit a porovnat. Ale jsem liny PC rozdelavat. Je to case a na nem prisroubovany 26" monitor, tak se spatne rozdelava.

Obrázek uživatele kiko261

Tak to video sa musí najprv z nejakého média nahrať do editora pre úpravu na to slúži rýchlosť čítania a čím viac otáčok za minútu to hdd má tým rýchlejšie sa dostane k dátam v danom priestore.
Po editácii sa musí aj nejako nahrať/uložiť a tam je taktiež doležitá rýchlosť zápisu na disk...

Pokiaľ máš teda nejaké ďalšie PC alebo niečo kde potrebuješ rýchly prístup k dátam alebo tento VelociRaptor "použiješ ako SSD" tak ho tam do tej zostavi teda nainštaluj a do tejto kde budeš pracovať s videami dokúp niečo výkonnejšie napr. taký: http://www.czc.cz/wd-caviar-black-1tb_3/73404/produkt už v samotnej recenzii je písane že je vhodný pre prácu s video-súbormi...

Čo sa týka toho WD scorpio blue 320GB k tomu skús napísať nejakú slušnú recenziu a daj ho napr. na bazos.sk alebo ho použi ako dátové úložisko na filmy...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Co říct než, že je to potřeba zkusit - u většiny systémů je úzkým hrdlem procesor, že, a nestíhá video zpracovávat tak rychle, aby překročil 5MB/s zápis. Win7 má několik sledovacích metod, a lze použít třeba i HD Tune a sledovat vytížení disku při načítání a ukládání videa.. Osobně myslím, že i5 ve tvém případě bude brzda.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.