Vypínání notebooku po 15 vteřinách po zapnutí

Ahoj,
Potřeboval bych prosím poradit, v jaké části počítače by mohl být problém; když počítač zapnu, tak se po cca 15 vteřinách vypne, přitom se nezapne ani monitor, a tím pádem se (pravděpodobně) ani nenačte BIOS. A když ho strčim do sítě, tak ani nesvítí kontrolka, že je v síti. Když ho ale zapnu, tak už svítí, že se notebook nabíjí. Před poruchou byl počítač v režimu spánku a nabíjel se ze sítě. Myslím si, že se vybila baterie na M.boardu.
Předem děkujmi všem za rady.

Obrázek uživatele Michal Čížek

mechanick wrote:
.... A když ho strčim do sítě, tak ani nesvítí kontrolka, že je v síti. Když ho ale zapnu, tak už svítí, že se notebook nabíjí.....

Ahoj to vypadá na nabíjecí obvod NTB, nebo samotnou nabíječku. Jak píšeš, když ho zapneš už signalizuje, že se nabíjí, nabije se nebo ne? Windows se spustí nebo ne?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

to, jestli se něco spustí by jsi mohl poznat podle typického login zvuku windows.. tedy otázka je, jestli NTB něco dělá - to se dá poznat podle kontrolky disku..

s baterkou na bios to nebude mít nic společné - pouze by se načetly základní informace a bios by byl napájen ze sítě, po odpojení by se zase resetoval..

přikláním se k misackově verzi..

Obrázek uživatele mechanick

Windows se nespustí, resp. nestačí se za 15 vteřin spustit, obrazovka je černá, zvuky žádné, kontrolka disku se rozsvítí, rozsvítí se také wifi kontrolka. Ale po těch 15s notebook doslova umře + udělá stejný zvuk, jako bych ho vypnul natvrdo - takže nejspíš náhlé přerušení dodávky energie. Jinak baterka by měla mít alespon 15%

Obrázek uživatele Michal Čížek

na zkoušku si pujč jinou nabíječku, pak budeš moudřejší, pokud to opravdu je v nabíjecim obvodu NTB, je to na servis.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.