Vypínání monitoru (*VYŘEŠENO*)

Dobrý štědrý den přeji, mám dotaz ohledně vypínání monitoru po vypnutí pc. Je potřeba vypínat monitor LCD 19", když vypnu pc ? Nebo ho mám nechat v podstatě zaplý a on se uvede do režimu POWER SAVING MODE. Díky :???:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak potřeba to neni, ale když je to v uspornym, tak to stále papá malé množství energie, stejně jako každý jiný komponent.. vše co je v uspornym a bejt nemsí tak vypínej.. když budeš televizi na noc vypínat čudlíkem, za rok ušetříš i 100kč.. a to se vyplatí, a teď si vem, že takto papá skoro vše..

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Taktéž přeji krásný štědrý den,

vše je přesně tak, jak píše Tobias. Stav POWER SAVING MODE se dá vlastně přirovnat ke stavu STAND BY u televizorů, takže vlastně stav „pohotovostní“. Pokud vás světýlko od signalizační diody neruší, není asi nutné monitor vypínat. Ano, pokud však chcete ušetřit nějakou tu stokorunu, můžete si zřídit vypínací zásuvky na všechny spotřebiče. Znám takové lidi a zdá se mi to praktické. Ale to je jen takový vedlejší tip.
Přeji spoustu dárečků pod stromečkem! 8:-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

u nás máme "ekonomického dědu" který má na vše tabulky.. vše máme na vypínání a vše jak "blbci" vypínáme, občas se nám lidi smějou, ale pak se smějem zas my, když nám za aletriku E-On doplácí 1000kč a oni 2000kč doplácí ;) opravdu se to vyplatí..

Obrázek uživatele Vlastik

TAk jo díky moc. Navíc při vypínání monitoru to udělá - !tutito!. :)) Takže to mám i se zvukem. Já jsem ptal, protože jsem někde slyšel, že se to vypínat nemá, protože se tím zkracuje životnost, nebo tak něco. Ale myslím, že když to vypnete na konci práce a pak to zapnete třeba až další den ráno, tak se nic neděje.
Díky a přeji hezké svátky. LOCK :???:

Obrázek uživatele Vlastik

Jestli máte ještě něco, tak to napište, jinak prosím o LOCK. Díky
P.S. Ať to tady zbytečně nepřekáží 8:-)

Obrázek uživatele Honza

Ok, tak LOCK