Výměna procesoru v ntb

Zdravim,
měl jsem nehodu s ntb ASUS F3T a poškodil se mi procesor (zkoušel jsem komponenty) a chci se zeptat, zda-li by šel vyměnit procesor AMD Turion X2 za: buď Intel Core 2 Duo , nebo AMD Athlon (X2 64). Díky.
:shock: :shock: :shock:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ahoj,
obávám se, že jediná možnost jak stím nco udělat je reklamovat jej pokud je v záruce, nebo dát do servisu.. jediné co se v NTB dá měnit je Ram a HDD a baterka.. šasi je stavěné přímo pro dané komponenty, taže těžko vymněnit..

Obrázek uživatele tatik

Snad jen na doplnění : procesory AMD a Intel nelze navzájem měnit. Jsou různé patice.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To tatik: ano, tak, ale já nikdy neviděl rozebraný NTB, takže si vlastně ani nejsem jist, zda jsu procesory v NTB vubec v paticích a tudíž vyndavací, nebo jen, což si myslím, prostě vletované, jako grafické čipy na PCB grafické karty..

Obrázek uživatele Honza

Procesory jdou měnit i za výkonější v ntb. Ale to se musíš zeptat výrobce nebo technický podpory, zda to jde ten přesně daný typ....

Obrázek uživatele Nigfire

nechápu proč chcete měnit Turion X2 za Athlon X2 výkonově si vůbec nepomůžete protože oba procesory jedou na stejým jádře a název ATHLON je jen marketingový tah (je to přejmenovanej Turion). Takže pokud procesor půjde vyměnit tak by tam měli jít oba procesory

Obrázek uživatele psychocowboy

vymenit lze uplne jednoduse, je normalne v patici...

Obrázek uživatele chomin

Jeste kdysi pred ukoncenim zaruky na NTB jsem si hral se strevama. Je to tam mooooc jednoduchy. Chladak vypada jako hodne postizenej had (mozna kobra), ktery je uchycen v miste procesoru 4mi sroubky. Procesor pak jde jednoduse vytahnout a vymenit za jakykoli na stejnou patici (nejsou ale zrovna dvakrat levne).

P.S. nedovedete si predstavit, kolik prachu (resp. zhluku prachu) se nahromadi u vetracku napr za jediny mesic pouzivani..ono se to tam pak po nejake dobe snad recykluje, nebo nevim co, protoze uz to ten prach ani nemuze kam davat :-D :-D :???:


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.