Výměna procesoru

Dobrý den,na základní desce 4Core1333-eSATA2 jsem měnil procesor Intel Core Duo CPU 4300 za Intel Core Duo E 8400.Na Bios P1.2 se PC nerozeběhne,ani BIOS,na P.1.4 se ukáže pouze obrazovka s údaji o procesoru a zamrzne.Po výměně procesoru za původní vše běží.Nevidíte někde chybu?

Obrázek uživatele TheALuminium

Kontroloval jste kompatibilitu na stránkách výrobce základní desky? Mají procesory stejnou frekvenci systémové sběrnice?

Obrázek uživatele steblohaf

Kontroloval a procesor by měl chodit.Dokonce BIOS verze je tam psaná přímo 1,2 a to mě dost překvapilo,když existuje verze novější.

Obrázek uživatele TheALuminium

Procesor tedy máte odzkoušený, že funguje? Pak mě napadá jediné, podívat se o kolik má ten novější větší spotřebu, jestli to utáhne zdroj. Případně jestli by to nechtělo další přídavný napájení na desce.

Obrázek uživatele steblohaf

Tak jsem to našel,oba naprosto shodně 65W

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ta deska - co je to zač? ten název co jsi napsal mi moc povědomý není.. každopádně původní procesor je již staršího data, zkontroluj, zda se jedná o stejnou revizi, jako je na stránkách výrobce popisovaná.. jinak by to ale kompatibilní být mělo.. máš možnost ten nový procík zkusit jinde?


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.