Výměna chladiče procesoru.

Zdravím Všechny. Včera jsem vyměnil chladič na procesoru za nový jelikoš původní začal dělat větší hluk než je zdrávo a nastavil jsem teplotu na 60 stupňů.
Vše běželo v pohodě asi 4 hod. a pak PC vyplo a nejde nahodit už jsem výskoušel všechno možné včetně vytažení baterie. Po stisku tlačítka zavrčí krátce ce roztočí ventilátory a opět ticho. Někdy se ventilátory roztočí a jedou pořád ale do biosu se nelze dostat.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, výměna proběhla s vyčištěním CPU od teplovodivé staré pasty a následně pokud nový chladič neměl na sobě pastu jsi nanesl novou mezi CPU a chladič?

Obrázek uživatele nyk

CPU byl očištěný a nanesená nová pasta která byla přiložena v balení chladiče Xigmatek SD963 Loki.

Obrázek uživatele Michal Čížek

znamená to teda, že se monitor vůbec nerozjede, pokud je na desce integrovaná GK a ty jedeš na externí, tak jí vytáhni a zkus tu integrovanou, jinak bych odzkoušel jiný zdroj.

Obrázek uživatele nyk

MB grafiku nemá zdroj předimenzovaný EPSILON 80 Plus 700W, čtvrt roku stará grafika GTX 550 TI

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a samotný procesor a deska? jako první bych překontroloval správné usazení procesoru, což tě bude stát novou teplovodivou pastu..

Obrázek uživatele nyk

Četl jste začátek..............................že by se procesor sám otočil?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Je tam tlak a teplota - ono se to natahuje a hýbe. Pokud byl jeden pin v případě AMD, nebo hůře takový ten.. co to je, pacička, v případě Intelu, lehce posunuta, tak sei po zahřátí může vychýlit pryč a vypadnout... Zvláště u těch Intel procesorů se to děje, protože ty se pokládají na horu plošek. AMD se íchnou piny do dir a problémy nejsou časté...

Druhá varianta je smrt procesoru, takže raději fakt ozkoušej to usazení, zkontroluj opticky piny atd..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.