Ventilator na grafické kartě

Dobry den, ventilator na graf.karte je prilis hlucny a misty se prestava tocit.Díval jsem se na jeho uchycení a nejsem si jist zda ho sam vymením abych neposkodil kartu.Mohli byste mi poradit a napsat jak postupovat?Je uchycen na umelohmotnych drzacich s pruzinkou a cvocky na druhe strane prlosnaku,nevim jesti je protahnu na zpet.Kdyz koupim novy bude prinem uchycení? Děkuju za rady!

Obrázek uživatele dareback

Ty cvočky jdou zmáčknout, aby šll protáhnout. K novému by měli být ty cvočky nové. Aspoň já je vždy u nového měl.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak tak, ale musíš odlišovat větráek a chladič.. chladič je dohrmady s větráčkem, úchyty a speciální teplovodivou pastou mezi jím a čipem.. pokud sundáš chladič, připrav si i novou pastu..
a taky ne každý chladič sedne na každou grafiku.. co máš za grafiku?

Obrázek uživatele Svata

Tak pánové děkuju za rady ventilátor jsem vytáhnul i schladičem,puvodne jsem myslel ze je to pouze ventak.Cvočky nebyly žádným problémem.Pujde koupit ventilátor s chladičem nebo se dá koupit pouze ventilator?

TO: TOBiAS : Typ grafické karty je NVIDIA GeForce FX 5200,tak to znamená že se dá koupit ventilator i schladičem jo?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ne, chladič se dělá přímo s ventilátorem, opkud se nejedná o pasiv, ten je ale o mnoho větší aby uchladil.. no nevím, jestli na tuhle starou grafárnu ještě novej chladič seženeš, řek bych někomu kdo rozumí eletrice aby ti prověřil ten větráček jestli funguje..

Obrázek uživatele Svata

TO TOBiAS: vetracek nefunguje zkousel jsem ho na zdroji ani se nehne,jde mi prevazne o vymenu ventaku ale jak to vymenit ted kdyz je to delan chladic spolecne s ventakem?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

větráček se určitě dá odšroubovat.. otázkou je zda se ti podařís ehnat stjený větráeček.. teoreticky by stačilo nějak tam "našidit" jakejkoliv jinej větráček a připojit ho na desku..

Obrázek uživatele Svata

Problem zustava ten ze tam neni napsano jestli je na 5V nebo 12V

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

to je ejdno, novej ventilátor bys připojoval na desku na 3pin, protože dvoupinovej asi neseženeš.. a na desce sou jen 12V..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.