Úplné zamrznutí počítače.

Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli někdo neměl podobný problém jako já. Sděl jsem u počítače, když najednou zamrzl. Systém byl dost starej a potřeboval reinstal, tak my to nepřišlo moc divný. Jenomže to pokračovalo a nakonec jsem zjistil, že zamrzne vždycky, když se s ním mírně zařese, nebo když chtynete za chladič od procáku, nebo z grafiku a mírně zavikláte. Reinstaloval jsem kompa a nainstaloval ovladače všechno v pohode. Dokud jse do něj nějak nedrcne tak běží. Absolutně nevim jak tenhle problém diagnostikovat a byl bych rád za radu. Jediné co mě napadlo, byla nějaká vada na kabeláži.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, pořádně vyčisti konektory od všeho, hlavně od HDD, předpokládám, že je tam IDE, pokud můžeš vyměn kabelový pásek. Chladič jsi nesundaval z CPU? Chtělo by to komplet odpojit a prostříkat kontaktolem, vem si ktomu starej zubní kartáček a pročisti.

Obrázek uživatele Klakson
[62830] Klakson

Na disku mám satu a chladič je tam 2 mesíce novej teploty jsou na 30 stupních a drží dobře. To z konektorama mě taky napadlo jinak dík za radu.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Zkus to a uvidíš, ten chladič byl s teplovodivou pastou, nebo jsi tam dával z tuby?

Obrázek uživatele Klakson

Chladič jsem dával z tuby, ale z teplotama problém neni.

Obrázek uživatele Michal Čížek

systém může vytuhnout i při vysokých teplotách, ale většinou hodí BSOD nebo rovnou restart. Jestli jsou teploty dobré, tak to může být i nějaký mechanický problém, studenák třeba, ale napřed bych vše vyčistil.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.