Upgrade PC-pomoc

Zdravím všechny počítačové nadšence! :cool:
Prosím o jakoukoliv radu či zkušenost s následujícím problémem, respektive obavou:
Hodlám svým rodičům upgradovat zhruba šest let starý komp (jednojádro 1,9 GHz, 256 MB RAM (mínus 32 MB co si bere int. grafika), 80 GB IDE HDD). Chci ho vylepšit pouze novým motherboardem ASUS M2A-VM, procesorem AMD Athlon A64 X2 4450e a kitem 2*1GB A-DATA 800 (v případě nutnosti i novým zdrojem). Všechno ostatní chci nechat (tj. docela slušnej case, optiku, HDD).
No a teď otázka...Mám obavu, jestli je v pořádku nechávat tam starší HDD. Chci ho tam nechat pouze z důvodu, že je na něm operační systém, hafo programů, veškerá data...jinými slovy přetahoval bych to náročně a zdlouhavě. To, že koupí nového HDD bych si významně pomohl po stránce kvality, rychlosti, stability samozřejmě vím, jen se mi to nechce dělat.
Je tedy možné, že by si upgradovaný počítač se starým HDD, kde už jsou nainstalovaný XP a všechno to ostatní neporadil? Jak bude probíhat spuštění počítače po jeho přestavbě? Bude to dělat nějakou paseku? Co mám případně udělat, abych tam starý HDD mohl bez problémů nechat?

Moc děkuju za všechny případné reakce!!! :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mno, při výměně desky je prakticky nemožný nechat win, on má totiž ovladače na desku při instalaci a když mu ji změníte, tak se při načítání sekne nebo resetne, ale je na to jeden složitej lék, už nevim kde se to řešilo ale někde na poradně to je..
každopádně nechávat tam starý začízení jako je disk a mechanika, to už vyjde prakticky nastejno koupuit druhej kopm a tendhle třeba přestěhovat někam kde neni, ale na ty oddechovky by se hodil..
IDE disk je opravdu pomalej a bdue ten nvoej systém brzdit, to pak nemá cenu dívat mu třeba dvojjádro a grafiku nevim jakou všelijakou, zvlášť ve hrách, kde se načítá v průběhu, jako je GTA.. jiank když ho necháš, bdue pomalej start systému, a všechno celkově s diskem..

Obrázek uživatele TheALuminium

Na typu sběrnice tolik nezáleží jako spíš na vyrovnávací paměti (buffer), ale jelikož je ten HDD starý tak typuji, že moc velkou nebude mít.

Obrázek uživatele Peca

Určitě by jsi musel přeinstalovat systém. Pokud by jsi chtěl jinej systém tak bys musel asi i zformátovat HD a tím bys ztratil vše (teda pokud ho nemáš dělenej). Já bych to vyřešil tak, že bych koupil novej a ten starej bych využil do šuplíku jako přenosnej HD na data.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.