Upgrade pc - graficka karta

Dobry den,
chtel bych vas poprosit o radu. Mam doma starsi pc AMD athlon 64 X2 3800+ patice 939, 2gb ram, 200Gb ATA HDD, Gainward 9500GT 1Gb DDR2. Chtel bych z tohoto stroje udelat prumernou herni masinu (notebook MSI GX600E se strasne prehriva), tak se poohlizim po jine graficke karte. Muzete mi navrhnout graficke karty v cenove kategorii od 2000kc - 3000kc , ktere by byly vykonne a zaroven by nebyly zpomalovany procesorem? Predem dekuji za odpoved.

P.S. Chtel bych si od vas nechat take poradit jak pretaktovat tento procesor :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

v případě, že nebudeš taktovat bych vybazaroval Sapphire HD4850 Vapor-X nebo Toxic, do 2000 ji seženeš... nebo novou HD5770 Vapor-X ale ta už by si zasloužila přetaktovaný procesor... ovšem to záleží na schopnostech desky a chladiče cpu, jak moc to potaktovat půjde...s BOX chladičem a obyčejnym levnym zdrojem se skoro nikam neposuneš a bude ti stačit ta "starší" HD4850..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Uz jsem si teda objednal tu 4850 Vapor-X, na internetu jsem ji sehnal za 1200kc. Vlastnim zakladni desku MSI K8N Neo4 - Fl a chaldic na cpu pouzivm ZALMAN CNPS9700NT. Bohuzel nasobic procesoru neni otevreny a nevim po kolika Mhz mam postupne zvysovat FSB a take nevim kdy zvysit napajeni atd. Skrin mam celkove vyborne chazenou, myslim si ze s chlazenim by nebyl problem.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

s chlazením by problém nebyl, deska je také cajk... ale jaký máš zdroj?

při OC postupovat nejlépe co nejpomaleji, zezačátku nebude vadit, když CPU popoženeš o 200MHz nahoru (takže BCLK zvedat o podíl s násobičem), až poté jít po 50MHz krocích
pokaždé samozřejmě testovat aspoň 10 minut cpu na plný kotel (nejlepší je stáhnout Blender a dát tam nějakou testovací scénu).. až se dostaneš přes 2500, tak bych jel po 20MHz..
když se stane, že CPU bude nestabilní, trochu zvedni napětí.. zvedej ho po 0,02V, dokud nedosáhneš stability, ale nešel bych přes celkové 0,25V navýšení! samozřejmě zvedat napětí jen dokud to dovolí teplota, ta se nesmí dostat nad 85°C v zátěži.. použij AMD Overdrive utilitu, přes kterous e dá i taktovat a můžeš zkusit autotaktování, ale to se samozřejmě dostane níž, než by jsi se ručně dostal ty..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Mokrat dekuju za rady, az prijde graficka karta, tak vse otestuju pretaktuju a dam vedet jak na tom je vykon.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.