ultra problém s grafikou a ovladači (*VYŘEŠENO*)

Zdravím. Objevil se u mě problém s grafikou Ati Radeon Saphire 4650HD, PCie. Musel jsem po nějaké době zformátovat systémový disk na kterém jsem měl Windows XP. Po nové instalaci systému nejprve jsem zkoušel Windows 7 a pak opět Windows XP mi začly problémy s ovládači pro grafiku.
Ještě uvedu, že do té doby fungovalo vše v pohodě, kdy mám základní desku Asus P5K/EPU, Intel 5400, 45nm. Po naistalování systému došlo při Windows 7, že normálně byla načtena obrazovka, že se načítá systém, při přepnutí na základní plochu, monitor ztmavnul a viděl jsem pouze kurzor myši. Nic jiného. Tak jsem počítač opět zformátoval a nahrál Windows XP. Načetla se v pohodě základní obrazovka. Nainstaloval jsem základní ovladače k desce a Windows nastavil standardní ovladače pro grafiku. Jakmile dám instalovat ovladače pro grafiku z orig CD, tak vše proběhne a po restartu počítače po načtení systému, kdy má naskočit základní plocha tak najednou došlo k odpojení signálu pro monitor a bylo vše potmě, přitom počítač fungoval. Monitor pak hlásil, že není signál. Přes nouzový režim došlo k odebrání ovladačů a naběhlo zase vše v pořádku. Zkoušel jsem stáhnout i nové ovladače od společnosti AMD, kdy při instalaci to vyhazovalo chyby instalačního balíčku. Navíc při startu systému jsem dal spustit poslední známou funkční instalaci, tak se Windows načetl, ale nebyly nikde ovladače ke grafice, kdy navíc signalizuje, že nejsou ovladače pro grafiku nainstalované správně nebo vůbec.
Díky za pomoc.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ještě mi prosimtě napiš do kterého tématu jsi to předtím napsal, abych to smazal - nemůžu to najít..

Přemýšlím, co by to tak mohlo být.. Máš možnost vrazit grafiku do jiného PC? Tohle se mi nelíbí..

Obrázek uživatele Robertisko

Bohužel nemám teď žádnou jinou možnost. Kolega mi původně psal, že by mohl být problém buď s RAM pamětmi na desce nebo potom problém s pamětmi na grafice, kdy při přepínání z textového režimu na grafický pod Windows spadnou. Jinak téma bylo původně v sekci "problém s grafikou" pod Hardware. Tak vůbec netuším co s tím může být. Bez ovladačů jedu, ale nespustím nic s podporou DirectX, protože ty nejsou nainstalované tak jako ovladače grafiky.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Může se jednat o HW problém, který se neprojeví, pokud je daná část GPU vypnutá. Základní driver nezapíná určité pokročilé části a tudíž se chyba neprojeví. Byla by ale velká náhoda, kdyby se to takhle sešlo.. Vypadá to spíš na SW, ale je to divné.. Nemáš k dispozicí jiný disk? Případně tenhle opravdu celý naformátuj a restartuj BIOS vyndáním baterky na pár minut.. Proveď čistou instalaci Win7..

Obrázek uživatele Robertisko

Teď to mám nahozené na Windows XP, protože na Win7 jsem měl jenom černou obrazovku s kurzorem myši. Na těch XP to aspoň jede v režimu bez ovladačů ke grafice.

Obrázek uživatele Michal Čížek

já bych zkusil novou instalaci W7 a použil ovladač visty, pokud jsou.

Ta černá obrazovka byla na W7-kách ještě bez instalace ovladače GK?

Obrázek uživatele Robertisko

Tak jsem to nedal a odnesl jsem to do AlfaComputers, kde se na to vrhli a po více jak šesti hodinách z toho vypadlo, že museli rozhodit kompletně registry, vyhodit všechny informace o ATI a pak je znovu seskládat. Když už pak se jim povedli nainstalovat poslední aktuální ovladače ze stránek AMD a přinesl jsem PC domů, tak jsem to pustil a udělalo to znovu. Tak jsem šel znovu s PC, kdy mi řekli, že měli zapojený monitor na DVI. Já doma ještě zjistil, že mi jede TV přes HDMI a vidím tam plochu Windows. Tak jsem si myslel, že mám v háji VGA výstup. V servise to vyzkoušeli a jelo to i přes VGA vše v pořádku. Tak nakonec to odnesl monitor 19" AOC CRT, který mám 8 let a ten nebyl schopen již zvládnout zátěž při zapnutých ovladačích grafiky a vypínal se. Takže jsem nakonec musel koupit nový monitor. Registry a monitor byl celý problém. Tímto díky za pomoc s odstraněním problému, který jsem měl.