Údržba PC

Zdravim,

chtel bych se s vami poradit jak nejlepe a taky cim nejlepe vycistit pocitac od letite spiny nebo spis nasateho prachu? Neco se vyfouka stlacenym vzduchem, ale co s takovym tim usazenym prachem co nejde odfouknout?
Dale bych taky potreboval poradit postup prepastovani chladice procesoru a poradit nejakou kvalitni, ale ne drahou pastu.

Dik. :cool:

Obrázek uživatele Michal Čížek
[84340] Údržba PC

Ahoj, prach samozřejmě pouze stlačeným vzduchem a na pomoc si vem starší zubní kartáček na ty neodfouknutelné hrudky. Odpoj si větráček CPU a i ostatní co můžeš, protože proud vzduchu ti je roztočí, tak at ti to nenadělá paseku na desce.
Přepastovat CPU: používám ARCTIC MX-2, nebo SHIN-ETSUMICROSI, jsou to stříkačky na několik dávek. Očisti CPU a chladič, na chladič nanes 0.15-0.2 ml doprostřed CPU, chladič přilož a zafixuj, dbej na to, aby se co nejméně při zafixování hnul chladič na CPU. CHladič si sám po CPU pastu rozmázne.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[84341] Údržba PC

Já používám taky MX-2, dávám obvykle více pasty, tak 3mm^3 a chladičem při přiložení trochu zavrtím dokola, aby se pasta rozmázla rychleji. Pokud chladič nezvedneš (ani nepatrně), tak je to ideální způsob.
Určitě s větráky nehraj závod kdo se bude točit více, protože se budou chovat jako generátor a spálí jejich řadiče - pak už se ti nikdy točit nebudou.

Obrázek uživatele Daff.cz
[84342] Údržba PC

Chlapi dík, už jsem objednal stlačenej vzduch a pastu MX-2, tak snad to půjde v poho...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.