testování Cloud PC

Dobrý den,
jmenuji se Filip a jsem jeden z pracovníků Teamu TryVPC, který vytváří novou službu Cloud PC. Hledáme nadšence, kteří mají zájem se podílet na testování Cloud PC nebo se jen o Cloud PC dozvědět více. Pouze teď a zcela zdarma máte možnost si vyzkoušet podle našeho názoru budoucnost PC. Po naplnění kapacity testovacího provozu bude nabídka zastavena.

O co se vlastně jedná?
Cloud PC vám přinese počítač v cloudu. Představte si, že vaše pracovní plocha, na kterou jste zvyklí, bude dostupná z libovolného zařízení. Budete si moct nastavit výkon vašeho počítače i rychlost připojení k internetu na vašem Cloud PC. Bude to váš počítač, ve kterém budete moct dělat stejné věci jako doposud, ale odkudkoli na světě.

Cloud PC je poskytnutí osobního virtuálního počítače. Jakožto uživatel služby budete mít k dispozici osobní počítač, nasazený v cloud prostředí na výkonném serveru v datacentru. Na Cloud PC nainstalujeme trial verzi Windows 8 a Microsoft Office. Po vypršení trial verze nebo v jakýkoliv moment si uživatel může sám operační systém změnit nebo zadat klíč svého operačního systému, který si zakoupil. Cloud PC vám dodává hardware v cloudu, vše ostatní si můžete přizpůsobit k svému pohodlí. Uživatel služby Cloud PC si může instalovat a odebírat jakékoli programy a soubory dle vlastního uvážení. Je to jeho osobní počítač, a to včetně operačního systému.

Další podrobnější informace najdete na http://tryvpc.com.

Budeme velmi rádi, pokud se podělíte se svými zkušenostmi tady na PCPoradenstvi.cz.

Filip - Team TryVPC

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Cloud PC má svoje výhody a nevýhody, kterých jsem si plně vědom, a moc rád bych si vyzkoušel, jaký mají vliv na skutečné používání počítače po všech stránkách. Registraci jsem provedl, tak jsem zvědavý... Určitě by bylo možné se o zkušenosti podělit nejen se čtenáři a uživateli PCP, určitě by se dal vydat i podrobnější rozbor na www.DIIT.cz Všichni jsou totiž na toto stejně zvědaví, jako já. O to více, když se jedná o projekt zlatých českých ručiček :-)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Domnívám se, že Cloud má smysl pouze u některých firem a oborů. Malá technická firma - dílna asi cloud moc nevyužije. Malá reklamka určitě ano. Teď je však otázka, nakolik cloud využijete v rámci konkrétních aktivit. Ono je totiž možné, že se vám placený cloud nevyplatí a stačí vám využívat neplacené platformy. Každopádně outsourcing it v tomto ohledu je cestou budoucnosti a stále více firem/lidí cloud používá. Je to dáno dle mého názoru oblibou mezi fyzickými osobami v soukromém životě a diferenciací zařízení, které k práci využíváme. Celkem zajímavé čtení najdete také na http://www.quadronet.cz/cloudova-reseni/


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.