Teplota MCP

Dobrý den
Mám problém když si zapnu AC2 tak se mě to ihned začíná vypínat (dělá to jenom někdy). Tak jsem koukal na teploty v Everestu a mám tam všechny teploty OK, kromě jedné, která nevím co znamená a příjde mi i docela vysoká MCP. V klidu když jsem jenom na netu tak mám teplotu MCP 77°C. Jaká je ideální teplota? Moje základní deska je ASUS M3N78-EM.
Děkuji

Obrázek uživatele Michal Čížek
[74678] Teplota MCP

Ahoj, MCP je chipset, záleží na výrobci chipsetu, některé byli doslova topná tělesa jako od nvidie, tuto teplotu bych neřešil, zjisti teplotu GK MSI kombustor http://www.geeks3d.com/20110407/download-msi-kombustor-2-0-2/ spust test a klávesou T aktivuj teplotní graf, sleduj kam teplota vyšplhá

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[74679] Teplota MCP

mám uplně stejný problém, všechny teploty všech komponent jsou v normě ale to mcp jak přesáhne 80C tak mi zamrzne celý komp.existují na to nějak=é chladiče nebo musím mít novou desku?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[74680] Teplota MCP

MCP je teplota chipsetu desky. Jsou tam obvykle 2 chladiče, a dají se vždy nahradit za větší, případně foukat vzduchem pro lepší efektivitu...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[74681] Teplota MCP

to sice je možné,ale bohužel tam mam ve SLI modu grafické karty a ten chip je zrovna pod nima takže se mi nejspíše nepovede tam nějaký chladič namontovat. Co přesně ten chip má nastarost?nějaké paměti?nebo disky?nemůže to být třeba tím že jsem přešel z IDE disku na Sata 2 a deska podporuje jen Sata 1?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[74682] Teplota MCP

MCP je hlavní čip desky, přes který procesor mluví se vším ostatním - grafikami, disky (disky a usb jsou obvykle v druhém čipu "ICH*" který mluví s MCP.. Pokud se MCP přehřeje, tak je počítač vlastně nepoužitelný, zhasnou grafiky atd..
Grafiky v SLI mu pěkně topí nejen nároky, ale i omezeným chlazením a zvýšenou teplotou v okolí čipu. Tam je pak potřeba pořešit chlazení nějakým pořádným větrákem zvenčí..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.