teplota cpu

Jaka je normalni, nebo v mezich teplota procesoru? kolik uz je tak nejak nad, ze je tam nejaky problem, kdy se musi zasahnout.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[52805] teplota cpu

záleží kus od kusu, hlavně na modelu, ale běžně do 70°C by to chtělo , lepší je ale do 60°C.. nad 85°C by měla být (někdy a 95°C) aktivována ochrana procesoru, tedy že se při téhle teplotě počítač vypne..
já třeba mám v zátěži do 50°C na poměrně dravém tříjádru..

Obrázek uživatele JohnyzCze
[52806] teplota cpu

tak me to vetsinou pohybuje na 65, kdyz se to tvari prehrate. Ted mam 51. Jinak jsem pustil ten pc probe, cos mi doporucoval a zakladni deska byla pokazdy na nejakych 34 stupnich, co jsem koukal..cca...pri zatezi. A jak je to s grafikou, konkretne gtx470...tam se to nevypne pri vysoky teplote? mne prave zhasla grafika, pocitac se kompletne nevypnul..svitil tam porad vetrak, jakoby to jelo...jen mi zmizel obraz do cerna,grafika zhasla a musel jsem vypnout zdroj a cekat az to vychladne.

Obrázek uživatele JohnyzCze
[52807] teplota cpu

ted mam 40 teplotu cpu...to bylo po spusteny hre.
A pro prehled, mam ten cpu AMD phenom II x4 970 BE

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[52808] teplota cpu

u grafiky by 80°C odpovídalo provozní teplotě, 90°C je maximum, nad 110°C hrozí poškození.. bohužel většina grafik vypínací mechanismus nemá, ale ona klekne tak či tak a vypne se následkem výpočetní chyby... do těch 90°C by se to dalo snést, vejš to nenechávat..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.