stále se měnící IP adresa wifi tiskárny

Dobrý den,
mám wifi tiskárnu Samusung SCX 3205W a k tomu 1. Notebook Win 7 x64 a 2. notebook Asus Win 7 x32. Při instalaci tiskárny se mi podařilo vše propojit a tiskla občas (1x za 2 měsíce?) vyběhla hláška, že nelze zobrazit stav síť. tiskárny, tak jsem to zase všechno přes CD výrobce přeinstalovala a šlo to. Teď nám O2 vyměnilo modem (VDSL COmtrend) na internet a po přeinstalování z CD to všude tisklo, ale od té doby se každý den asi mění IP adresa Internetu, takže musím pořád přepisovat porty ve vlastnostech tiskárny. Něco jsem nastavila špatně? Nejde tu adresu internetu nějak zafixovat?

Tohle je internet:
Protokol DHCP je povolen.: Ano
IPv4 adresa: 10.0.0.32 Včera byla 10.0.0.34 předtím myslím 10.0.0.33

Děkuji předem za radu.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, pročti toto ftp://ip169.114.dars-ip.ru/incoming/DRIVER/samsung/3200/MANUAL/Samsung%2...
nastavení pevné IP - Přiřazení statické adresy IP: Použijte program SetIP ke změně adresy IP z počítače (viz Nastavení adresy IP).

Dle změn IP používáš 3 zařízení a IP dostává s nižším číslem dříve zapnuté zařízení než tvé, proto se ti IP mění. Nastavením pevné IP na tiskárně bude tisk směrovat vždy na jednu konkrétní IP a pak je jedno jakou IP má tvé zařízení v pořadí zapnutí.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[79661] díky

Děkuji moc, za pomoc. Do nastavování pevné adresy se mi nechce, ale začala jsem spouštět zařízení v ustáleném pořadí a vše funguje.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Také řešení, nastavení pevné IP by bylo trvalé a není to složité. Každopádně i takto se to dá řešit :))


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.