SSD na system

Mohl by mi něgdo poradit s tím, jaký vzít SSD (myšleno jakou velikost, nebo chcete-li kapacitu) na systém. Kdybych ho chtěl koupit, příjde mi 320GB: moc velký, drahý apod. Ale nevím, zda-li třeba 60GB stačí na systém.

Díky předem.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, ano 320GB je velký pro systém, jedině, že bys ho rozdělil na systémou a datovou část. 60GB je pro systém jak dělaný.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[65728] A co dál

A ta 60ka stačí, když tam nahraju 7ky Winy a nainstaluju všechny programy. Od přehrávačů, editorů, komanderů až po nějaké hry? vystačí kapacita?

Obrázek uživatele Michal Čížek

ano vystačí

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[65730] Spolehlivost

Prolezl jsem už několik recenzí a pár fór a mnozí uživatelé nejsou nějak s SSD spokojení. Dost problémů s rychlostí, přehříváním, firmwarem, zamrzáním, padáním... atd.

Jako když to čtu, říkám si, jestli to má cenu. A hlavně proč si to všichni kupujou, když jsou s tím takový prů...ry.

Má na to vůbec něgdo nějaké slova útěchy?

Obrázek uživatele Michal Čížek

nevím jestli útěchy, ale použil jsem už 4 SSD VERTEX 2 právě 60GB, ona reálná kapacita je 50GB a zatím žádná stížnost. Moc značek jsem jich v praxi ještě neviděl, ale co jsem viděl, tak za mě 2 vadné intelácké SSD, tím tě nechci odrazovat od značky.

Obrázek uživatele Otto

Taky jsem dost váhal s koupí SSD disku,ale nakonec vyhrála zvědavost a pořídil jsem si Corsair Force Series 3 ​- 120GB.Jak jsem již psal ve zdejším fóru,já si zatím naříkat nemohu,mě vše šlape nad očekávání dobře.SSD nemá konkurenci,co se týká rychlosti spouštění programů.načítání ve hrách,dekomprimace souborů je neuvěřitelný rachot...jsem spokojen...:-).Možná mám štěstí na kus....

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Já se původně do této diskuse přidal, ale příspěvek se ztratil při poruše serveru.
Aktuální jsou problémy s funkčností, BSOD, bootováním - vše v kombinaci Intel + Sandforce řadič.. To je případ skoro všech rychlých SSD. Je to taková sázka do loterie.
Ale k nejrychlejším a nejlepším patří Kingston HyperX. Na posuzování poruchovosti je ale ještě docela brzo..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.