SSD do notebooku

Ahoj, koupil jsem si nový notebook (ASUS X550cc106) a chtěl bych si koupit rámeček na hdd místo mechaniky a SSD disk. První na co se chci zeptat : Co je lepší? Zapojit SSD místo mechaniky nebo ho dát místo původního HDD? Nebude to nějak ztrácet rychlost přes tu "mechanikovou" SATU ? Druhá věc : Co na to záruka.. řekněme že se mi s notrbookem během těch 2let něco stane a budu ho chtít reklamovat. Uznají mi to? Když pak vrátím původní mechaniku tak by to vadit nemělo ne? Žádné bezpečnostní samolepky tam nejsou. Další věc které se bojím je výměna mechaniky, jde o to že to má takovou specifickou mechaniku že je dost zapuštěná do notebooku a ten štítek zepředu mechaniky je tak 1,5Cm tlustý, tudíž se bojím kompatibility toho štítku a rámečku. Jaký rámeček by jste mi doporučili? A jaký SSD? Líbí se mi Kingston SSDNow KC300 60GB.. Díky za rady :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Nikdy jsem rámeček do mechaniky nedával, ale předpokládám, že má stejný tvar, jako mechanika (standardní), takže se na něj nacvakne krytka ze šuplíku mechaniky a je to.
Rychlost by měla být stejná, je to stejné klasické Sata2 nejspíš. Sata3 bych tam nejspíš nečekal. Spíš bych se podíval, pokud máš někam do útrob NTB přístup, jestli tam je mSata slot, protože tam by bylo SSD lepší. Nejlepší je totiž kombinace HDD a SSD, vyhodit HDD úplně znamená připravit se o kapacitu, to zaprvé, a zadruhé SSD nemá velkou životnost, pokud na něj neustále přepisuješ data. SSD je vhodný jako čtecí, že tam všechno nainstaluješ, a pak už to jen používáš, a jen výjimečně něco měníš.
Osobně bych tam plácnul Crucial M4 nebo M500, ale ani s Kingstonem by neměl být problém, v desktopu mám HyperX 3K 90GB. Pokud na to chceš dát OS a nějaké hry, tak doporučím kapacitu 128GB...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.