Spotreba zostavy

Aku spotrebu moze mat tato zostava ? Pri praci na nete a pri plnom zatazeni ?? Poradte Diki.

VGA GIGABYTE GeForce 8800GT 512MB (PCIe)
Asus P5Q Pro
2x2 GB ram 800Mhz
HDD WD 640gb -neviem uz poresne model ale zevraj je tichy
zdroj seasonic 430W 80+
CPU core 2 dou E8200 45nm TPD 65W

DIki.

Obrázek uživatele tatik

Těžko určit přesně. Plná zátěž se odvíjí od mnoha faktorů. Otázka je, jak plně dokážete využít procesor a grafickou kartu. Spotřeba se může lišit i léto/zima, kdy může být rozdílná potřeba chlazení. Spíše řekněte, na co tento údaj potřebujete?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No rozumiem ze presne sa to neda odhadnut :-). Udaj potrebujem len tak informacne aby som si vedel predstavit kolko taky PC zozerie el. energie pri chode. A plna zataz no povedzme v nejakej 3D hre napr. Crisis. a doska sama o sebe ma v sebe nejaky EPU six engine ale to moc tomu neverim. Pri skladani PC som sa snazil vyberet tak komponenty, aby boli vykonne ale ne zas az take zrave. No neviem jak som na tom. Nemam ani wattmeter. Mam ale ampermeter takze odmeram a vyratam ked bude cas. Aspon orientacne. Mal som AMD Duron1,3 s grafikou geforce 6200 a 2x hdd - netusim aka bola spotreba ale ratam ze o hoodne nizsia.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No takze som meral tu staru zostavu (DUron 1,3 atd.) a my vyslo ze v praci na nete - 85 W a pri 100% zatazeni 110W. Pouzil som merak na striedavy prud a napaie som odmeral na asi 235V. Je mozne ze ta nova zostava dosiahne v rezime prace na nete menej W ? Myslim ze ne :-)

Obrázek uživatele tatik

Máte pravdu, menší nebude, jen u GIGABYTE GeForce 8800GT 512MB jsem našel, že spotřeba v klidu je 190W, v zátěži pak 280W.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Aha no to je dos Neni to za celu zostavu ? A nechysam sa na geforece 8800GT ale rozhodol som sa pre VGA ASUS EAH3850 G HTDI 512MB.
A inak zaujimava stranka http://www.atomicmpc.com.au/forums.asp?s=2&c=7&t=9354
Kto vie ci pravdiva :-).

Obrázek uživatele tatik

Ne, není to za celou sestavu. Za výkon se platí, bohužel. :-( Spotřebu změříte odpovídajícím způsobem wattmetrem. Pryč je doba, kdy stačil 300W zdroj.
Co se týká spotřeby, energii "žere" vše, wi-fi, síťovka, ... . Sice málo, ale žere. Vliv na spotřebu má teplota v místnosti. Větší teplota, je třeba více chladit. Na druhé straně, jak často zatížíte všechny komponenty, aby běžely na 100%?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=66598

No je pravda ze urcite nie je PC vkuse zatazeni na 100%. Pri tych novych kartach je ale svinstvo ze zeru vela aj pri praci v 2D. No ja zmeram zhruba spotrebu ked bude karta ta asus 3850.

Obrázek uživatele tatik

Nevím, ale spotřeba přes 200W se mi zdá nízká. Slutečnost bude vyšší. Ale ... . Ještě je třeba změřit monitor.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.