Špatné RAM, či zavirované?

Zdravím, jsem tu opět s problémem, který popravdě ani nevím kam zařadit, tak sem to dal sem, pokud je to špatně, předem se omlouvám.
Od včera se mi Win XP rapidně zpomalil, pak když jsem chtěl otevřít taskmanager, tak mi to napsalo chybu, že je nedostatek stránkovacího souboru, tak jsem tedy povypínal něco, co šlo a bylo využití cca 1300MB (přičemž mam 1GB Ram)

Říkám, dobře, tak to restartuju, už běží dlouho (asi 3 dny v kuse), tak jsem ho restartoval, chtěl se přihlásit, zadal jsem heslo, čekal asi 1 min. a nic (obvykle mi to naběhne do 15ti sec.), tak jsem to zrestartoval udělal to samý, nechal to běžet tak 3 min., nakonec to naběhlo.
První co jsen tedy udělal bylo to, že jsem dal rychlí test - nic mi nenašel, pak jsem dal tedy kompletní (přes noc), opět to nic nenašlo.

Největší problém je, že když chci načíst nějakou stránku, tak mi Firefox aj. prohlížeče zamrznou, dál se prostě nedostanu.

Otec mi řekl, že to nejspíš jsou Ramky v prd.. , ale podivné je, že na Win 7 pracuji s PC normálně (akorát problém je, že mam nekompaktibilní grafiku s 7, tak proto je využívám jen příležitostně) - kde teď tedy jsem

Děkuji předem za odpovědi a pomoc.

Obrázek uživatele Peca

Pokud chceš zjistit jestli jsou včudu paměti, tak stáhni memtest86+ a vypal na CD jako bootovací, nabootuj a projížděj paměti tak minimálně 1h (podle množství paměti). Spíš to nech běžet ale déle (klidně přes noc), tak min. 5x pass.
Nechápu co myslíš tím, že máš nekompatibilní grafiku s W7? Pokud máš správné ovladače, tak by neměl být problém.

Hoď sem ještě kompletní výpis komponent v PC, pokud možno přesné názvy nebo odkazy na net.

Jestli jsem dobře pochopil, tak máš nainstalováno v PC více systémů? Jakým stylem to máš provedeno? Máš rozdělený disk a v každém oddílu jiný systém?

Obrázek uživatele Peroxid

Musím někde sehnat tedy CD, vzhledem k tomu, že už jsem přesedlal na USBčka a flashky, což nevím kdy, ale pokusm se dneska někde něco sehnat

Ohledně té grafiky, jde o starou grafiku Intel GMA 900 a ovladače k této grafice pro Win 7 prý neexistujou, co jsem tak všude zjistil a sháněl.
// Tak jsem se teď někde dočetl, že by měl pomoct update

Jde o tento notebook: http://fujitsu-siemens.katalognotebooku.cz/notebook/fujitsu-siemens-life...

Akorád s tim rozdílem, že tam mam 500GB HDD.

Ano, mam tam 2 systémy a to XP a 7, přičemž jsem si rozdělil oddíly a v každym je ten OS.

Obrázek uživatele Peca

Takže dost starý notebook s integrovanou grafikou Intel GMA 900 s chipsetem Intel G915. No uvidím jestli něco bude, ale je to hooodně starý.

Jestli nemáš CD, tak můžeš zkusit nabootovat z Flashky, jestli to půjde
http://www.memtest.org/#downiso

Obrázek uživatele Peroxid

Jó to teda je :D , mam stolní PC, to už neni takovej krám :)
Ale i přesto používám spíše notebook, vzhledem k tomu, že nejsem téměř vůbec doma.

Vyzkouším zda pujde ;)

Obrázek uživatele Michal Čížek

nebo tady memtest86 DOS http://www.ulozto.cz/10168586/memtest-dos-zip , ale na RAM bych to neviděl, píšeš zpomalil, ale ne zamrzlo, nebo restartlo

Obrázek uživatele Peca

Dostal jsem se k tomu až teď a trochu jsem pohledal na netu. Drivery pro W7 fakt nejsou.
s tím ovladačem pro W7 zkus odinstalovat přes správce zařízení starý driver, pokud tam nějaký je. Pak nainstaluj drivery na XP (stáhneš na stránkách Intelu), s tim že na ně nejdřív klikni pravým - vlastnosti (viz obr.) - kompatibilita spustit jako XP SP2 a zatrhni to jako správce a uvidíme jestli to půjde.
http://www.2i.cz/d82fd0fa29

Jinak jestli nemrzne celej komp, tak jak poznamenal misacek, to nebudou pravděbodobně paměti. Ony XP měli takovou blbou vlastnost, že po nějaké době se systém hrozně zasere, zpomalí a je to zasekaný. Proto to chtělo jednou za čas (já jsem to dělal snad i každý půlrok) přeinstalovat systém. No pokud W7 šlape vpohodě a povede se nainstalovat driver, tak nevidím důvod proč nadále mít XP, ale to uvidíš. Každopádně přeinstalace systému (XP) hodně problémů vyřeší.

Obrázek uživatele Peroxid

Tak jsem tedy odinstaloval pův. ovladače a poté jsem chtěl nainstalovat ty ovladače, jak jsi mi doporučil, bohužel žádný z těch nešel nainstalovat, tak jsem dál googlil, našel jsem někde ovladače na nvidii, že by to mohlo pomoct, taky nepomohlo, takže už mě nic víc opravdu nenapadá.

No, já ho projel CCleanerem, antivirem a nic, furt stejný, tak skusim vrátit do nějakýho předešlýho stavu (obnovení myslim že se to nazývá, teď si nemůžu vzpomenout :)))

Jinak já osobně bych už dávno přešel na Win 7, kupoval jsem je s tím, že mi bude normálně fungovat, ale bohužel..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.