Spaleny zdroj ?

Zdravím.Kamarádka mi dala svůj bývalý počítač stím, že ji shořel nejspíš zdroj.Po detailnějším prozkoumání vnitřku počítače jsem si všimla zpopelněného prachu na větráčku od procesoru, na větráčku a té kovové mřížce na grafické kartě a taky na větráku od zdroje.Znamená to nutně že neodešel jen zdroj, ale celá základní deska či jednotlivé komponenty ?děkuji za radu, potřebuju zjistit jestli má smysl kupovat nový zdroj.Je tam typ ATX-400W jestli tahle informace pro vás má nějaký smysl.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Jestli ten PC nebyl nikdy čištěný, jako že to tak vypadá, bude to jen prach. Nevím jestli si na to troufneš, ale je nutné větráček na procesoru demontovat a vyčistit od něj to žebrování, pokud sundáš i chladič, musíš znova mezi procesor a chladič nanés teplovodivou pastu. Zdroj vyčistit také, nejdřív někomu řekni, aby ti vše vyfoukal kompresorem a teprve pak uvidíš, jestli je nutné něco oddělávat. Zdroj napiš co to je za značku, když se vytáhne jeho 20-24pin konektor z desky a drátkem propojíš zelený drát se sousedním černým, musí se roztočit větrák na zdroji, ale lepší by bylo, kdyby ti někdo funkční zdroj půjčil na odzkoušení.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, zkusil bych nějaký starší zdroj, jestli se ssestava rozjede.. a taky tenhle zdroj, plně odpojený, jestli se rozjede a nevyrazí pojistky.. zkontroluj taky pojistku ve zdroji... pokud ale došlo ke zkratu, měly by na desce na plšném spoji být vidět tmavšé až černé cestičky..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

diky moc.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.