spadnutí systému

Dobrý den. Mám problém- z ničeho nic se počítač vypne a při pokusu o opětovné zapnutí nemám šanci zapnout jen hrčí... ikdyž jeden den ho používám-normálně vypnu tak ho na druhý den nenastartuju. napíše mi červeně ERROR -viz přiložený soubor je to naškrábané to abych to stihl napsat tad doufám že to přečtete. Díky za radu

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nepokoušel jsi se o taktování? co je tam za desku a procesor a na jaké frekvenci pracuje?

Obrázek uživatele Romanjan

ZDRAVÍM. Taktování já vůbec nerozumím natož něco předělávat v biosu- bohužel.
Mám procesor Intel core duo CPU e 7300 2.66GHz ram 3GB 32 bitový op. systém

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

asi by to chtělo prověřit baterku na základní desce, tj vyhodit a koupit novou.. a nastavit v biosu správné hodnoty (auto) taktů

prvně ale zkus baterku jen vyndat na pár minut a pak zkus zapnout počítač a co to udělá..

možná by mohl být podstatný zdroj - něco mě napadlo.. co máš za zdroj? (výrobce, výkon)

Obrázek uživatele Honza

Ta baterka je knoflíková, kdybys nevěděl, jak vypadá mrkni na obrázek http://www.okcomputers.cz/foto2/1-baterie-cr2032-59267.jpg

Obrázek uživatele Romanjan

jo to já vím ale nevím jestli ho mám otvírat protože je zaplombovaný (v záruce ) ikdyž po povodních k němu nemám žádný doklad :mad:

Obrázek uživatele Peca

Tak zkus najet alespoň do BIOSU (mačkat DEL při startu PC) a dát tam defaultní nastavení. PC se předtím vypne při obyčejných úkonech, nebo v zátěži? Jaká je tedy kompletní sestava?
Odkud je PC koupený? Jak je starý? Snad by se dal sehnat nový doklad.

Obrázek uživatele Romanjan

mam virtualní pokojíček od lynxu a je rok starý stalo se mi to 3x jednou večer jsem ho vypnul a ráno nenastertoval a jednou jak jsem byl na netu

Obrázek uživatele Peca

No moc nám to neusnadňuješ. Chtělo by to, aby ses pořádně rozepsal a odpověděl podrobněji na dané otázky a popsal trochu více problém.
Takže PC se vypnul a nešel nastartovat, nebo byl vypnut normálně a pak nešel? Zkoušel jsi ho vícekrát po sobě startovat?

Obrázek uživatele Romanjan

chtěl jsem ho zapnout - ¨¨hrčel¨¨ jako obvykle ale nenaběhl tak jsem chvíli počka a nic se nedělo tak jsem ho restartoval a nic a pak zas a nic až po několikáté minaběhl obraz tam jak se vypisuje co všechno v pc je a pod tím červeně napsáno to co jsem mněl jako přílohu v dopise dal jsem del a pak se objevil boíos ale v tom se nevyznám tak jsem dal uložit a konec a naběhl windous a běžel normálně - asi 3 dny a pak zase 8-)

Obrázek uživatele Peca

PC byl tedy předtím normálně vypnut a běžel v pořádku?
Ta hláška je kvůli tomu restartování.

Obrázek uživatele Romanjan

ano normálně vypnut

Obrázek uživatele Peca

No jelikož to má ještě plombu na záruku, tak bych sehnal od prodejce nový doklad a dal na reklamaci. Nejspíš nějaký komponent půjde na výměnu. Takhle zatím těžko říct.
Nebo jestli nevyužijete záruku, tak můžeme zkusit zjistit co to dělá.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

vtip je v tom, že pokud přijdeme na to, že je to chybou hardwaru, přpravení se o reklamovatelnost by docela zamrzelo.. pokus se tedy sehnat si nový doklady (teoreticky stačí jen ta plomba, na ní je vlastně vše potřebné) a pokusit se vyreklamovat.. pokud toto nepůjde, teprv budeme řešit zásahy do hardwaru..

můžeš ještě zkust jak říkal Peca, vstoupit do BIOSu a načíst původní nastavení "load default settings" ale myslím, že to asi nic neudělá..
jinak čas "drží", když počítač odpojíš od internetu a poté zapneš?

Obrázek uživatele Romanjan

tak zatím od včerejška jede tak uvidíme co zítra nebo pozítří...

Obrázek uživatele Romanjan

zdravím zatím jede jak má . mám další dotaz nevíte o nějakém ,,blůtů'' do pc (do usb) který je v češtině a není drahý? nebo v anglině ale jednodouchý jelikož anglicky neumím dikec za radu


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.