součinnost hardware komponentů v pc

Zdravím, potřeboval bych poradit v mými pc komponenty. Mám procesor AMD FX 6350 six core,základku AS rock 970 extreme 4, grafiku Gigabyte GTX 670 4Gb a ramm 8Gb Kingston 1333Mhz. Ale zdá se mi, že mi něco brzdí komp, páč mi battlefield 4 jede jenom na střední rozlišení s měřítkem 100. Přitom by měl podle mě jed na daleko větší rozlišení. poradíte prosím??

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ahoj, super že sis založil vlastní téma. :-)

originál verze? Spust si na pozadí Správce úloh na kartě Výkon - pak chvíli hraj a pak se koukni zpět, jaké bylo vytížení procesoru, tím potvrdíme/vyvrátíme vliv procesoru.
670 už není nejvýkonnější kartou, ale BF4 by na ní měl jet celkem spokojeně. Co je měřítko 100?

Pak budeme zkoušet grafiku. Hodil by se i monitor teplot (třeba HWinfo) protože pokud se komponenty přehřívají, sníží výkon aby se ochladily. Přidej prosím screenshot nastavení BF4.

Obrázek uživatele HALDA1979

Ahoj, mimo klasické grafické rozlišení je tam ještě měřítko rozlišení dodatečné, když máš třeba hru na ultra, tak si to ještě můžeš vyšperkovat tímhle až do hodnoty 200. Teploty mám v pořádku, mám speedfun program a upravil jsem si tam teploty procesoru na max 50 a grafika mi taky valí do těch 45 stupňů :) Při hraní mi to někdy skáče až na 70% využití CPU. Nastavení mám vše na střední . Schválně jsem to teď dal na plný všechno teplota GPU 53 a procesoru 29.

Obrázek uživatele HALDA1979

Ano battlefield 3 a 4 premium mám originál :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Mohl bych poprosit screenshot nastavení hry a screenshot toho Speedfanu? Mě jedině napadá, že sis ručně nechal speedfanem omezit výkon komponent aby méně topily, protože jinak bys to na 45°C neudržel a FPS bys měl daleko větší.

Obrázek uživatele HALDA1979

screenshot je fotka nastavení??? Moc se v těchto výrazech nevyznám, promiň :) ale jestli je, zkusím pořídit a dát sem

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jo, třeba fotku, nebo obkreslit... :))

Obrázek uživatele HALDA1979

tak jsem si stahl fraps, pořídil fotku, ale kua jak ji sem dám!!!! :D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

1) doporučuji Dropbox: https://db.tt/hwOX6s9c
2) nebo to hoď na uložto.

Obrázek uživatele HALDA1979

tak tady to je, na ulož to :-)
uloz.to/xgXQwzzx/bf4-2014-09-12-12-06-08-65-bmp

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Čeče asi nevím co úplně říct. Hardware na to má a pokud ti to nejde, máš něco špatně. Už ty teploty jsou podezřele nízké. Něco ti snižuje výkon. Těžko ale říct takhle na dálku.

Obrázek uživatele HALDA1979

podle techpower up programu mám teplotu GPU 60 stupňů ale podle speedfanu zase 24

Obrázek uživatele HALDA1979

tak podle techpower up mi valí grafika v klidovém režimu na teplotách 40,1 stupňů a při zatížení 3kou battem aaž 69,5 stupňů na high rozlišení. Myslím, že to bude tím, že mám grafiku hned nad zdrojem, tím se přehřívá grafika a snižuje si výkon aby neodešla, ne??

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Člověče, tu tvojí sestavu bych musel vidět, abych něco vymyslel. Můžeš poskytnout fotku vnitřku?
Stáhni si MSI Afterburner a MSI Kombustor a schválně v Kombustoru dej DX10 BurnIn a klávesou T zapi graf teplot. Také sleduj procento vytížení GPU, resp toto lze monitorovat v Afterburneru, a také celkem věrohodně teploty. Zajímá mě screenshot tak po 20 minutách Kombusoru.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.