Skokové změny teploty gpu

Dobrý den,

mám HP Pavilion dv7 1040ec.

Po 6,5 letech mi odešel vetráček, nechal jsme ho vyměnit. Ted po navrácení ze servisu mi skokově vzrůstá teplota na grafické kartě ačkoli nic nehraju, jen zapnu net a skočí to z 53 na 73. Za 2 minuty zase zpět. A tak pomalu každých 5-15 minut to skočí nahoru a za chvíli dolu. speedfan přitom procesory nechává v klidu na 44C, když bych zapl nějakou hru tak jde grafika i na 99. Stáhl jsem si ještě hwmonitor. Tam pro změnu hodnoty ke grafické kartě ani nenaběhnou.

zvláštní je ale to, že notebook je úplně chladný... když to porovnám nyní a předtím s nefukčním větráčkem, tak přetím byl na 75C rozpálený, ted na 75C studený.
Mám podezření že při výměně větráčku, čištění od prachu a přepastování CPU a GPU mohli v servisu nějak pohnout/poškodit čidlo teploty na grafické kartě... nevím...

To že je notebook chladný mě k tomu tak vede, ale je to docela obtěžující jen při zapnutí videa přeřvávat zvukem filmu větráček točící se naplno.

Nevíte co by s tím mohlo být? Případně co dělat, reklamovat?
Zrovna u tohoto modelu je rozebrání složité a sám bych si do toho jít netroufl.

Děkuji za případnou odpověd

Eo

PS: Zajímavé je taky to že hwmonitor měří teploty na jádrech cpu o 10C vyšší než speedfan. Oba programy by snad měli vycházet z hodnot stejných čidel...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

momentálně mam například puštěné video na youtube... teplota gpu 78-80C, cpu 41-48C. To mi nepřijde normální:(
I se špatnym větráčkem mi teploty nešli nad 75C... ted po výměně za novej, promazání teplovodivou pastou... a teplotu to hlásí větší než před opravou.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, je možné, že to přepastovali blbě, určitě bych se jim ozval.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

díky :)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.