sestave herního PC

Obrázek uživatele christinebelle

Také doporučuji stránky ovladače ke stažení pro herní hráčů. Zde můžete nalézt všechny grafiky (AMD, nVidia, ATI, atd), ovladače a herní ovladače (logitech, Razer, atd.) Můžete si prohlédnout více zde: https://windows10skill.com/update-all-drivers-for-windows-10/

Obrázek uživatele kiko261

Nieje to moc dobre navrhnuté, za tie peniaze sa dá postaviť o dosť výkonnejšie PC.. inak tá doska je pre intel procesory...
Ja by som tam určite zmenil tieto komponenty:
MB: https://www.alza.cz/asus-m5a97-r2-0-d355391.htm
CPU: https://www.alza.cz/amd-fx-6300-d360498.htm
GPU: https://www.alza.cz/msi-r9-270x-gaming-2g-d500939.htm
RAM: https://www.alza.cz/kingston-8gb-kit-ddr3-1600mhz-hyperx-cl9-plug-and-pl...
SSD: https://www.alza.cz/ocz-arc-100-series-120gb-d2167013.htm
PSU: https://www.alza.cz/fortron-hyper-600-d2142156.htm
Očakávam najvačšie výhrady voči grafike - za tú cenu/výkon tej r9 270x ekvivalent od nvidie nedostaneš.
CENA: 20 292 Kč

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Díky moc za radu ... je to první PC co skládám tak si nejsem uplně jistej, desky pro intel jsem si taky dneska všimnul a změnil jsem to a po delší úvaze jsem došel i k tomu že investuju do FX 6300, u grafiky jsem váhal právě mezi r9 270x a tou co tam mam, takže jsme se nakonec skoro shodli.
A chtěl bych se ještě zeptat jak moc velký vliv na výkon má časování cl9/cl10 u RAM?

Obrázek uživatele kiko261

Tam ide o rýchlosť spracovania dát v ramke ale tak čím vyššia frekvencia a čím menšie časovanie = tým rýchlejšia ramka :-) Konkrétne tu by veľký výkonnostný rozdiel nebol, keby si vybral ramky do dual chanellu - dual channel zapojenie prináša vyšší výkon ako single. (btw. Tie ramky čo som ti sem postol mám osobne ešte aj v rovnakej doske...) :-)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Takhle rychle jsem odpověď ani nečekal. Díky moc za rychlou a pořádnou odpověď :D

Obrázek uživatele Stiletos

Jako sorry ale nacpat SSD do herního Pc v týhle ceně je zhovadilost navíc malej nevalný značky (narveš tam systém dvě novější hry a skončil si,to raději dát ty prachy do lepší GPU 280/285 nebo vzít FX - 8300.Zdroje Fortron jsou pěkný klumpy takže raděj Seasonic a bohatě stačí stačí 500W.Jinak ta GPU je 270X OK vzhledem k ceně ,osekanou předraženou nVidiu dneska koupí jenom vůl.Jinak to od kiko261 Ok když vyměníš zdroj a místo SSD vemeš WD Blue 1TB

http://pctuning.tyden.cz/hardware/skrine-zdroje-chladice/34953-uvod-do-zdroju-vybirame-napajeci-zdroj-pro-pc?start=6

http://www.czc.cz/seasonic-s12ii-520-520w/74749/produkt

http://www.czc.cz/seasonic-energy-knight-ss-500et-t3-500w-oem/105970/produkt

Obrázek uživatele kiko261

No musím si priznať, že pri skladaní PC som asi prví krát spravil chybu a to, že som tam zabudol pridať HDD a tým pádom by som tam to SSD asi fakt nezaradil a dal by som tam WD black 1tb po prípade lacnejšiu 500GB verziu.
Čo sa týka toho SSD, ak teda už čítaš PC tuning...ssd arc 100 navalili rovno strieborné ocenenie v teste niekoľkých SSD cena/výkon.
Čo sa týka toho článku o zdrojoch to mám už dávno prečítané, rozhodne ale odmietam tvrdenie, že teraz budeme všetci nakupovať len seasonici pretože všetko ostatné stojí za h*vno aj keď je pravda, že fortron sa ako by zameriaval na kvalitu až v rade zdrojov AURUM. Musím ale zase podotknúť že fortrony niesú žiadne vykopávky za pár korún a ich 5 ročná záruka oproti 3ročným asi hovorí za dosť...Čo sa ale týka seasonicov snažím sa ich pred FSP uprednostniť ale niekedy to proste nevíde. -Čo sa ale týka môjho výberu 600W fortron do tejto zostavy - táto zostava v záťaži žerie okolo tých 300W+ ,takže síce máš pravdu že 500Waťák by stačil :-) lenže pokiaľ vieš zdroje majú najvyššiu účinnosť v 50% zaťažení a ak je PC určený prevažne na hry tak tam nieje o čom a zase tento zdroj plných 600W asi nedodá tých ~20W sa tam určite niekde premení na teplo takže keď je konkrétne tento PC v nečinnom stave zdroj má okolo tých 20% zaťaženie a zase pri vysokej záťaži PC prekročí 50% záťaž len o pár %.
Inak som rád, že je táto poradňa konečne zase aktívnejšia. :???:

Obrázek uživatele Stiletos

No bohužel ono toho většina dneska za ho...stojí a to i třeba Enemax kterej byl nedávno špička,takže ten Seasonic je nejlepší volba popřípadě ty OEM verze,levnější variatou je ještě Chiftec nebo třeba EVGA, Be quiet a Corsair krom řady VS nic jinýho bych do sestav nikomu nedoporučil.Ohleně těch Watů by s přehledem k této sestavě stačil i nějakej SS 430W,ta sestava bude žrát v zatížení max 300W,právě ty šmejdy to honěj W a pak se lidi diví že jim ,,700W,,zdroj neutáhne třeba 280X a kolegovi jede v pohodě s 550W zdrojem.Jinak nic proti WD Black ,ale v tý ceně co tazatel má určitě levnější WD Blue a ohledně SSD platí že nejlepší a ověřený dělá Crucial,Samsung,Intel do jinýho bych rovněž nešel a tam cena výko jednoznačně Crucial 250GB,co se týká OCZ tak ty si tak pohnojili jméno že bych jim testovacího panáka nedělal bez ohledu na ocenění,navíc když stojej stejně jako spolehlivej Crucial.:))

Obrázek uživatele kiko261

S tými HDD/SSD sa zhodneme...
Čo sa týka zdroju určite by som do tejto dostavy nedal nič pod 500W, nech tá účinnosť zdroja nejako vyzerá, čo sa týka toho že ľudia kupujú lacné eurocase 1.5kw do zostáv s tým mi už nič nenarobíme ak sa teda neprídu poradiť. :-)

Obrázek uživatele Stiletos

Oni ty šmejdy třeba ani nekupujou moc jenže plno lidí letí na slovo Gaming ,super herní atd kde se kolikrát ani nedočteš co tam vlastně je a takovéto sestavy si pak klidně koupí,nedávno jsem viděl na FB REPLAY (pořad o hrách co u nás dávaj) a tam doporučovali sestavu pro hráče navrženo hráči, to sice možné je že hrát umí ale o HW ví hov.... a do krve hájili sestavu jako je tato takovej odpad za ty prachy a to si dohledej Lynx za 30000 takovýhle klumpy alias jejich velká konkurence Hal. :D

czc.cz/lynx-grunex-progamer-2015/167251/produkt?utm_source=heureka.cz&utm_medium=cpc&utm_campaign=Osobni_pocitace&utm_term=LYNX_Grunex_ProGamer_2015

Obrázek uživatele kiko261

Je to tak :-) ale toto väčšina "progamerov -15" nepochopia a na poradňu nejdu, veď je to eurocase 1,5KW gaming series prosím ťa načo šak to je bomba... :-) Nie-je proste nad klasickú skladačku - vieš čo si do PC dáš a vide ťa to o dosť lacnejšie.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.