sekání při přehrávání

Sotva jsem vyřešil problém se štítkem, objevil se další. Při přehrávání filmů se občas stane, že se to na cca 0,5 - 1 vteřin sekne a zní přitom takový divný zvuk (,,trrrr") Potom zase běží v pořádku až do dalšího ,,minilagu". Je zajímavé, že při hraní her se to neděje. Zkoušel jsem aktualizovat ovladače zvukových zažízení a taky grafických karet (integrované i dedikované), ale všechno je aktuální.
Včera jsem odstranil asi tři nebo čtyři předinstalované programy (bloatware) tak doufám, že jsem se nezbavil něčeho důležitého (vždy jsem si o programu zjistil základní informace)
Ne, že by kvůli toho padal celá system, ale po čase to opravdu začne lézt na nervy.
Nevíte co s tim, případně doinstalování nějakého programu?
Děkuju
Muj ntb:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=92705

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

stáhni si K-Lite mega codec pack a nainstaluj verzi "7 - lots of stuff". stáhni a aktualizuj WMP 11...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Nainstaloval jsem verzi 7.6.0., ale problém přetrvává. Někdo mi poradil, ať si stáhnu DPC latency checker. Podle nej nektere ovladace nefunguji spravne a mohou zpusobovat ,,real time drop-outs". Tak nevim, jetsli mam preinstalovat Win7, anebo reklamace.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pardon, nemyslel jsem verzi, ale nastavení instalace - co všecko se nainstaluje, nahoře rolovací volby...

Je možné, že je to i latence, je možné,ž e to třeba dělá pevný disk - pokud koukneš na kontrolku disku v době záseku, měla by svítit, nebo blikat jak o život a po rozběhu přestat... Zvuk jde přímo ze sluchátek, nebo právě od HDD?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Nakonec uz se mi s tim nechtelo srat (jeste bych neco zvrtal) tak jsem preinstaloval cely Windows a zatim to funguje bez problemu. Jenom doufam, ze to tak i zustane:-)
Jinak dekuji za vas cas!

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Takže to bylo někde v SW, tím si můžeme být jisti... Pokud se to objeví znovu, budeme hledat, který program za to může.. Sleduj třeba i instalace aktualizací atd..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No, tak stalo se to, ceho jsem se obaval. Po preinstalovani to fungvalo cca 2 dny, pak se to zase zacalo sekat. Tak jsem zkusil bod obnovy (vzdy do stavu pred cca 2 dny) a pokazde to funguje tak den, dalsi den se problem projevi znovu. Je pravda, ze vzdy hned nainstaluju vsechny aktualizace, ktere mi nabizi Win7.
Tak ten bod obnovy vyzkousim jeste jednou a aktualizace stahovat nebudu a uvidim, jak dopadnu:-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

stahuj, ale instaluj je jednu po druhý, až najdeme tu, která za to všecko může.. Případně se aktualizace dají i odinstalovávat, ale tahle metoda není úplně stoprocentní - odinstalovaná aktualizace po sobě nechá bordel..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak nakonec jsem nasel reseni:-)
Zjistil jsem, ze to sekani zpusobuje Atheros Wifi Adapter, protoze kdyz jsem ho ve Spravci zarizeni zakazal a k netu jsem zustal pripojeny kabelem, tak se nic nesekalo. Proto jsem nainstaloval o neco starsi ovladac, ktery uz druhym dnem funguje, tak jak ma.
Ted si jenom rikam, jak je mozne, ze ntb se spatnym softwarem, ktery zpusobuje potize, jsou vyrobci schopni poslat do prodeje. Ano, chyba se vloudi, ale spis v podobe treba praskleho displeje, nez nefungujiciho softwaru. Bud jsou neschopni a nevi o tom, anebo o tom vi, ale spokojenost zakaznika s vyrobkem je nezajima. Asi jsem byl moc naivni:-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Spokojenost zákazníka jde v poslední době stranou :( Takovéhle chyby se většinou ale v "quality control" moc neprojeví..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.