samovolný restart -> vyřešeno -> problémy s FPS a rych

Ahoj všichni,

měl jsem problém s častým samovolným restartem PC... Chvíli jsem si s tím lámal hlavu, vyměnil větrák u procesoru, vše jsem vypojil a zapojil abych měl jistotu že nic není zapojené "jen napůl", ale nic nepomohlo až jsem vylučovací metodou dospěl k závěru, že za všechno může zdroj (400 W, MAX POWER).. tak jsem si od kamaráda koupil skoro netknutý 550W (myslím že nějak COLOR-IT) vše je v pořádku, PC stabilní jako nikdy, jen se mi strašně seká při náročnejších operacích. Nevím jestli jsem zdroj správně zapojil, nikdy předtím jsem to nezkoušel. Taky nevím, jestli mám správně zapojené Hard-disky... mám je jen připojené ke zdroji a (přesné tech. označení neznám) červeným kabelem s obdelníkovým koncem k základní desce. Žádnou kšandu tam nemám. Nemohli by jste mi prosím něco poradit?



[img=http://img395.imageshack.us/img395/8783/p1010988dq2.th.jpg][img=http://img395.imageshack.us/images/thpix.gif]
no, uznávám že je v tom docela zmatek.... :-o

Obrázek uživatele Honza

Ahoj,
s tim zdrojem si skočil z bláta do louže, colors - it, je pod značkou eurocase vyrábí největší shit zdroje, který skoro jsou. On fakt šlape dobře, ale pak když koukneš na jednotlivý napájení, tak celkem kolísa a pc je pak akorát zralej na důchod. To zapojení vypadá v pohodě ještě vyfoť jak tam máš konektory do základky. Každopádně ten zdroj ještě jednou nedoporučuji mám s ním a nejen já velmi špatné zkušenosti... A vyčisti si pc od prachu :)) :)) :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

docela častý problém je s režimem PIO, koukni sem http://www.cdr.cz/a/14509

Obrázek uživatele harryharry

No, tak toho jsem se opravdu bál. Ale tak ještě že jsem ho nezaplatil :)) , vrátím ho a koupim si nějaký nový.můžeš mi doporučit nějakou značku? jinak k tomu prachu, nás vždy v kursech učili "NEČISTIT, NEČISTIT, NEČISTIT" abychom něco náhodou nezničili, tak se toho držim :))
A jaký výkon mám zvolit? Stačí 400W? Moje přibližná konfigurace je :

Intel Dual core, 2,4 Ghz
NVIDIA GeForce 7600 GT
2GB RAM, DDR3
2x HDD
2x DVD mechanika

Obrázek uživatele harryharry

A ještě jsem si vzpomněl na jeden problém! nechci kvůli tomu zakládat nové téma.. Měl jsem procesor Dual 2,1 GhZ, místo kterého jsem dal procesor Dual 2,4, jenže v biosu mám stále starou hodnotu 2,1.... co s tím? :-(

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Doporučuju Fortron Blue Storm2 500W.
koukni na tn link a řiď se dle návodu tam!

Obrázek uživatele Honza

JJ modrá bouře od Fortrona je fakt slušná, ty jsi měnil 2.4 za 2.1 a ukazuje ti to 2.1? To by mělo ne?

Obrázek uživatele harryharry

promin, špatně jsem to napsal... 2,4 GhZ jsem dal místo 2,1 GhZ

Obrázek uživatele Honza

To nevim, snad kolega přes hw by to mohl vědět, podle mne by možná pomohla aktualizace biosu, ale to jen tipuju....

Obrázek uživatele harryharry

ano, to mě taky napadlo ale od aktualizace biosu mě kadý odrazuje, je složitá a pokud dojde k výpadku proudu (v mém místě bydliště často kolísá) během aktualizace, je motherboard na vyhození

Obrázek uživatele TheALuminium

Buďto zkuste resetovat BIOS, anebo možná aktualizace BIOSu. Není to nijak složité, jen se to chce držet povelama v manuálu. Toho kdo Vás učil "NEČISTIT" bych rád potkal, takovou blbost jsem ještě neslyšel. Samozřejmě, že je potřeba čistit, ale musíte u toho přemýšlet a nelít na to vodu například :))

Obrázek uživatele Dick

S čištěním mají kolegové pravdu. Prach jednak tepelně izoluje a součástky se přehřívají a také muže být vodivý, způsobovat svody a tím i nestabilitu PC, v konečném stádiu i odpálení hardwaru. Je samozřejmé, že na to nebudete lít vodu. Čištění se provádí štětečkem a odsátí prachu třeba vysavačem. Pozor ale na dotyk plastové trubky vysavače s komponenty pc. Čištění se provádí při vypnutém a odpojeném pc od sítě.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.