Samovolne restartovani PC pred spustenim windows

zdravim
muj pocitac pred par dny utrpel smrtelnej zasah, pri kterym mi odesel 500gb novej disk,jeste v zaruce, a dalsi komponenta pc, na kterou bych pokud mozno s vasi pomoci rad prisel.
situace byla takova: uz nejakou dobu mi nefungoval vetrak na CPU, neroztocil se pri zapnuti PC a kdyz teplota dosahla hranice(70°C nastaveno v Biosu) pc se samo vyplo.. po case se ale vetrak vzpamatoval a zacal se tocit normalne, pisu to jen proto, jestli by to mohlo mit spojitost s nasledujici situaci..az na tenhle problem s vetrakem pc bezelo bezvadne..az do dne kdy sem mel zaply pc a odesel od nej na 5min a kdyz sem se vratil na monitoru byla chybova hlaska,bohuzel nic typyckyho-tim myslim ze obcas se mi stalo ze se mi obevila modra obrazovka s chybou ze nektera soucast sw nebo hw nepracuje spravne a je nutne restartovat pc..tohle byla cerna obrazovka,popis chyby si nepamatuju, tak sem restartoval pc,ale to uz se nezaplo -> respektive zaplo,ale ne do windows, pred nactenim win se obevila obrazovka v jakym rezimu pc spustit - nouzovy,normalni atd.. vybral sem bezny zpusob, na to se mi obevila asi na 1sec modra obrazovka, s chybou souboru v registru SystemRoot/System32/Config/SOWFTWARE..
rozhodl sem se tedy preinstalovat win, dostal sem se pres 1.fazi az po restartovani pc, kdy ma potom pokracovat instalace. ta ale uz nepokracuje,a pc se zapne, a po 5sekundach se samo restartuje, a takhle furt dokola..
myslel sem teda ze odesel hdd-ktery opravdu odesel, testoval sem ho i na jinem pc, a pise to chybu cteni disku..
tak sem si sehnal stary hdd, abych nez objednam novy pc mel k dispozici to stary, ale k mymu prekvapeni po pripojeni funkcniho disku a zapnuti pc, se nic nezmenilo, pc se zapne, obevi se tabulka kterym zpusobem ho chci pustit..vyberu bezny,zcerna obraz a pc se restartuje- to se stany at vyberu jakykoliv rezim..
chci se teda zeptat co dalsiho je nejspis znicenyho? myslim ze v uvahu prichazi jen motherboard a procesor..
a dalsi otazka: je nejaky zpusob zachrany dat z rozbiteho disku? disk mam jeste v zaruce, a ta firma od ktery sem ho koupil nabizi takovou sluzbu na zachranu dat, ale stoji to celkem dost penez,podle rozsahu skod.. chci se zeptat jestli je jeste nejaky jiny reseni nez tohle? ..tohle je sice mozna otazka na firmu,ale mozna mate nekdo s tim zkusenosti - vztahuje se zachrana dat z disku za kterou se normalne plati na reklamaci?cili by mela byt zadarmo?..
omlouvam se za rozsah komentare, a dekuju za odpovedi ;)

Obrázek uživatele psychocowboy

ad pc - zkus v biosu nastavit defaultni nastaveni (tovarni)

ad disk - takovou sluzbu ti nikdo neudela zadarmo, prestoze to ta firma kde si to koupil nabizi, tak to bude zpoplatnene... pocitej ze zachrana se pohybuje v radech tisicu, standardne 8-10 tisic... jestli si tam nemel dokumenty, na kterych stoji bezpecnost zeme, tak se s tim rozluc, nebo jestli mas zbytecnou desitku, tak si to nech vytahnout...

Obrázek uživatele tatik

Tak to s tím diskem udělejte naopak. Vezměte Váš disk a dejte jej do druhého počítače. Vidím, že máte počítač v záruce a máte jej otevřený. Takže záruka není na celek, ale na komponenty?
Zkuste odpojit co nejvíc věcí, které momentálně nepotřebujete. Pokud máte více než jednu RAM, zkuste je prohodit a jet jen na jednu. Možná se rozběhne i memtest. Zkuste jej.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

disk uz sem na dalsim pc zkousel, ale nerozjel se, pc mam otevreny, ale na nej zaruka neni, je jen na disk ktery sem koupil pred rokem, ramky sem zkousel vyndat, motherboard rozpozna kdyz jednu odpojim, takze ty by mely byt ok, takze podle mojeho nazoru je spatnej bud procesor, nebo mb. .. je mozny aby na desce vzniklo treba nejaky prepeti nebo neco, co ji znicilo, a znicilo to i disk?..

psycho: svet na nich nestoji, ale 500gb dat je prece jen 500gb dat.. sice mam mensi zalohu na dvd, ale ta je stara, a novou sem nemoh udelat protoze mi zacala spatne pracovat vypalovacka..

Obrázek uživatele tatik

Procesor asi nebude vadný. Pokud něco naběhne, bude to spíš otázka desky. Zrovna teď reklamuji známému počítač. Odešla na něm deska. Ale tak, že nejde ani zapnout. Ani ventilátor na zdroji se neroztočí.
Celý problém bych, vzhledem k tomu, že počítač je v záruce, posunul do roviny, jestli je třeba zachránit data a jestli se to podaří, případně za jakou cenu (finanční náklady).

Obrázek uživatele psychocowboy

nenapada me ceho muzes mit 500GB dat.. nicmene, prestoze ho budes reklamovat, je samozrejme, ze data ti nikdo neobnovi... jsou na to specializovane firmy a garantuju ti, ze se budes pohybovat +- 10 000... a neverim, ze jsi ochoten to platit, jestli si na nem mel napr. jen filmy nebo hudbu.. vzdyt, co si budem nalhavat, je toho plny internet...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.