Rozbil jsem počítač? -> problémy se spouštěním, rychlostí

Ahojte,
tak mám další vážný problém..
Jelikož muj starý Celeton 2GHz, 256MB a GF4Ti již nezvládal žádné hry a zapínal se cirka 10 minut, rozhodl jsem se pro formát disku a novou instalaci.. Povedlo se mi tímto dosáhnout spuštění i s přihlášením pod 2 minuty, načež jsem byl nadšený a nechal jej mamce na emaily se základní programovou výbavou..
Jelikož ale předtím jsem do něj dal GF4Ti aby ještě nějaké hry šly, teď již byla zbytečná, tak v rámci spotřeby jsem ji chtěl vyměnit za GF4MX s poloviční spotřebou.. Navíc se mi doma ještě válí 256MB modul DDR pamětí a deska Shuttle NV42 pá SDR i DDR sloty.. Jednou jsem je tam už zkoušel dát, ale ozvalo se píp píp píp.. Ale pak jsem slyšel, že to někdo udělal taky ale při dalšim resetu už komp naběhl, tak jsem toz kusil znovu ale zase pípal.. Tak jsem pouze vyndal GF4Ti a dal tam GF4MX, ale u toho výřezu pro karty zrovna na místě grafiky byl ve skříny nýt, který ty výřezy držel a kartě překážel.. Takže jsem se snažil odehnout bednu dozadu, abych nemusel kroutit grafikou.. To se poedlo, ale když grafika zapadla, ozvalo se "CCZZZZZZZzzzz".. Nemám ponětí odkud to bylo, ale AGP slot jsem těžko ulomil, drží jak švédská víra, od desky jsem se pro statiku držel daleko a tak jsem myslel, že sem odpálil něco na grafice.. Naštěstí mám dvě tyto GeForcky, tak jsem řek, že tuto objetuji pro zjištění problému.. Sundal jsem chladič a šel jsem udělat statiku na čip: vlasy, svetr, mikuna, tepláky, koberec, uchošťoury,.. Nic nepomáhalo, nepodařilo se udělat statiku, takže nevím, jak vypadá a co to bylo za zvuk to co jsem slyšel.. Každopádně ještě před tím jsem ten PC zapnul a dostal se k černé obrazovce, tak jsem jej vypnul a vyndal a pak šel zkoušet na grafice ten pokus.. Nakonec jsem tam dal tu druhou a vyndal mechaniku (FDD)
Počítač zapnul a co nevidim - "searching boot record form FDD" tak řikám Jaj, pudem do BIOSe.. PC resetnu a mačkám Delete, ale dostanu se jen k podtřžítku blikajícímu v levym hornim rohu.. PC resetnu a místo bootu to udělá opět toto.. Natvrdo ho vypnu, vyndám baterku CMOS, čekám a zas hop zapnu, nabootuje snadno, tak ho vypnu a zak mačkám del a zase ta pomlčka.. tak sjem zase reset BIOS, počkal, zapnul ho a dal se přihlásit.. No a myslel sem že umřu, protože jsem na načtení plochy čekal 10 minut.. Včera jsem navíc připojil Flešku a dkyž sem ji vyndal, počítač se vypnul.. Joa taky když zmáčknu reset, počítač se vypne a svítí kontrolka a když zmáčknu vypínač v týdle chvíli, tak kontrolka zhasne..

Nevíte co s tim je? :shock: možná vytek nějakej kondenzátor na desce, za což nemohu, ale jesi sem něco odpálil a je to kvuli mě, tak nejen že mě naši zabijí, ale jelikož není na nový komp, tak mi budou lízt na muj počítač :(
PROSÍM, napadá někoho něco?

Obrázek uživatele TheALuminium

Blbne to teda při každém startu teďka?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ne, když ho nechám "odstát" tak se zapne, ale když udělá tudle chybu nebo včera jak se vypnul po vyndání flešky, tak pak nešel nahodit a musel sem minutku počkat..

Obrázek uživatele TheALuminium

Tou statikou to fakt není, to je hloupost. v PC máš jen EMC a statika tam nemá co dělat, ale spíš bych se zaměřil na jednotlivé části HW a začal bych u zdroje.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zrovna zdroj nemám jak vyzkoušet jelikož má 16pin napájení, zatímco dnešní maj 20+4.. grafikou to neni, ta byla vpořádku, baterka od CMOS drží, jinak by se rozhazovalo datum (i když je už 7mi letá :D ), ramky nemam jak ozkoušet a procík taky ne.. zkusim udělat nějaký záťěžový testy, ale nemam na to žádný programy, jako třeba superpi atd..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.