Režim spánku - funguje jak kdy

Zdar kucí, potřebuju, abyste mi pomohli trochu zkoumat :)

Mam netbook Amilo Ui 5320, kde byli XPčka, ale dal jsem si tam W7 Ulitimate 32, pro něž nemá tento NTB podporu.. Přesto ale díky genialitě W7 vše funguje, až na režim, spánku..

Ten si dělá naprosto co chce.. nemám plně ověřené toto tvrzení, avšak dnes jsem zjistil, že když nastavím spánek na zavření víka a NTB mám připojený k adaptéru, uspí se a probudí po otevření (3 ze 3 případů).. pokud kabel odpojím, kontrolka přejde do stavu zapnuto, ale NTB se neprobudí (2 ze 2 případů)..

Pokud nastavím spánek na tlačítko vypínání, uspí se, ale probudí se jak kdy - asi v 5% případů, jak na kabel, tak bez něj.. což naprosto nechápu.. není v tom souvislost, logika.. největší problém je u tohoto NTB probudit, jelikož jeho zapínání samo o sobě je specifické - je třeba přidržet čudlík a musí probliknout kontrolka WiFi, při normálním zapínání nebo probouzení z hibernace.. avšak v režimu spánku WiFina, signalizující "úspěšné" provedení spouštění neblikne, ale NTB někdy najede..

Třetí problém je, že se bratrovi povedlo srazit NTB na zem asi z metrové výšky (v plovoucí laminátové podlaze je "vzpomínka") a od té doby je NTB citlivý na místo zespodu chladiče - pokud na něj při chodu zatlačím, respektive za tento roh NTB chytnu a zvednu, udělá to "cvak" (ne vždy), displej zhasne, rozsvítí se kontrolka WiFiny a to je konec, je nutno vyndat baterii (stejně jako pokud NTB nenajede).. Někdy, následkem asi tohoto poškození (nevím co to doprkýnka je, asi něco prasklo, ale šroubovat do toho nemůžu, ale stejně mi to nevyreklamují) se i při zapínání stane, že kontrolka WiFi neblikne, ale rozsvítí se.. V tomto případě NTB nenajede..

Ve všech případech, popisujících, že NTB nenajede, to znamená, že NTB se "rozjede", ale na displeji není nic.. podle všeho ale ani disk nepracuje (kontrolku nemá), pouze se natočí..

Štve mě to, protože hibernace (probouzení) trvá asi pul minuty až minutu a někdy je to nepohodlné.. A hlavně, občas nechce najet ani tak..

U XP se toto nestávalo, ale nejsem si tím jist.. mám za to, že jsem také využíval hibernaci spíše, nežli spánek.. Bohužel i naštěstí, XP jsem už v době nezdařené instalace W7 nebyl schopen nainstalovat, respektive nabootovat, z Flashdisku, ze kterého W7 šly.. a vcleku bych tam W XP asi ani nechtěl, pouze, pokud by to vyřešilo 120% těchto problémů..

Jen jsem chtěl doplnit, že si nemyslím, že by byl problém se systéme, spíš s hardwarem a kompatibilitou, proto tato sekce :???:

:shock: :o :( :mad: 8-)

Somebody's got an idea? :)

Obrázek uživatele TheALuminium

Teď jsem moc nepochopil závěr "Štve mě to, protože hibernace (probouzení) trvá asi pul minuty až minutu a někdy je to nepohodlné.. A hlavně, občas nechce najet ani tak.. " přitom ze začátku mluvíš o režimu spánku, takže jaký režim ti vlastně nefunguje správně? Nebo snad oba? :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, režim spánku má výhodu - usne za 4 sekundy a probere se (když mam štěstí) za 2.. avšak to jen málokdy, většinou nevstane :D

a pak je tu hibernace, jež funguje stejně jako vypnutí, jen ti zachová data - swapuje na disk - ale ta občas, stjeně jako prosté zapínání, prostě taky nenajede, ale tam si myslím,ž e je to způsobeno tím poškozením jestli nějaké je.. je ptořeba tak třikárt vyndat abterku a zkusit, trochu ten spoek omačkat a pak to najede :D ale jen z těchto dvou, na spánek to nemá vliv.. pokud ve spánku vypnu nuceně, dlouhým držením tlačítka vypínání, po zapnutí se dějě opět to samé - nic..
je to složité, nedovedu přesně vypsat, jak to kdy reaguje, protože je to vesměs spíše náhodné.. spíš mi jde o to, čím to je.. co mám dělat.. narvat tam XPčka? reklamovat to? překousnout to?

Obrázek uživatele TheALuminium

Je jasný, že to normální chování určitě není a nejjednodušší je to reklamovat. Na druhou stranu nevěřím, že ti to na reklamaci po tom pádu vezmou, protože vše budou nyní odkazovat na tvoje zapřičinění chyby, tedy že ti spadl na zem. Překousnout to je taky možnost, ale nevěřím, že zrovna ty by sis to nechal líbit, i když možná ti ani nic jiného nezbyde. Zkusil bych si část disku oddělit a vytvořit malý oddíl a zkusil tam ty XP nainstalovat. Tu instalačku z flashky někde seženeš, někdo jí někam už musel určitě uploadnout, případně je na to dost návodů. Pokud by tam vše jelo v pořádku, tak bych se zaměřil na ty W7 a začal hledat podobné problémy na zahraničních fórech. Myslím si, že to bude nějaký problém s HDD, buď problém po HW stránce, nebo problém s prací dat systému na HDD.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, smiřovat se mi s tim nechce, když vím, že je možný, aby se NTB zapnul za 2 sekundy :D
té reklamace se bojím a hlavně nemůžu během školy být bez NTB..
druhý oddíl tam mám, to by problém nebyl.. instalačku si také dovedu udělat,avšak i když vytvořím na flešce oddíl, ze kterého je W7 schopen nabootovat, XPčka na ní nenabootují.. dělal jsem to podle mnoha návodů, ale když to nabootuje, nenajde to boot soubor nebo tak něco.. (nenapíše to chybu "instert bootable device" ale prostě to nejde)
jinak W7 jsem tam měl ještě před pádem, ale spánek stejně nefungoval.. navíc ale přibylo to "odpadnutí" po zmáčknutí chladiče a nenajetí z hibernace..

Obrázek uživatele TheALuminium

Tak já už bohužel nevím :???:


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.