RAM - Dual channel

Dobrý den

Potřebuji poradit s pamětmi RAM .. když je zapojím do dual channelu tak memtest hlasi chyby :( na 100mb mi memtest nasel 50 chyb .. :)) tak jak to vyresit ?
+Jeste u tech pameti je napsano 800mhz .. a me bezi jen na 400 (CPU-Z)
Paměti : 4x A-Data 800mhz X-Treme edition
Základka : Asus P5N32E-SLI plus

THX za vsechny ohlasy !!!!

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[19976] upresneni

kazda ta pamet ma 1GB .. Celkove vsechny ctyri : 4gb ..
OS: XP Proffessional SP2 ..

Obrázek uživatele TheALuminium

Bohužel základní desku s tímto označením na stránkách ASUSu nenašel, takže nemohu sloužit, pokud bootovací memtest píše chyby, je potřeba každou ram prozkoušet zvlášť. Pokud nenapíše chyby jsou vše v pořádku, a další chyby jsou záležitostí MB. Pokud bude jedna vadná - reklamace.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[19978] No..

V obchode mi ramky vymenili .. a dela to porad .. tak co s tim ? Kdyz jsou ramky v dual channelu, hazi chyby, kdyz ne tak chyby nejsou .. rekli mi ze by mohl pomoct flash biosu .. ale jak se to dela ? A tu je ta deska : http://www.asus.cz/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=495&l4=0&model=1567&model...

Obrázek uživatele TheALuminium

Chyba na stránce desku bohužel zas nevidím ... Zkuste flash a pokud ani ten nepomůže, tak buďto dual nepoužívejte, anebo vyměňte desku. Flash se dělá jednoduše, stačí stáhnout soubory přímo k Vaší desce tedy ze stránek asusu a pak si stačí přečíst manuál instalace a dávat pozor aby vám někdo během instalace nevypojil pc ze zásuvky :-)

Obrázek uživatele basher
[19980] df

ja mám v cpu-z taky napsané jen 400 mhz ale podle me to jede na 800mhz efektivne..kdo tomu rozumí víc, nechť vysvětlí, díky :)

Obrázek uživatele Strike
[19981] Odpoved

V tom aby se prase vyznalo :D :)) :D

Obrázek uživatele TheALuminium

Řeknu Vám to asi takhle, i kdyby jste měl v dual channelu o 400 MHz více, tak rozdíl nepoznáte. Ani kdybyste si koupil RAM o 100 MHz výš tak rozdíl nepoznáte. Možná v nějakých speciálních programech, ale ve hrách apod. určitě ne. Tyto frekvence jsou spíše důležité pro servry, tam je potřeba vyšší.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.