RAM

Uvažuji o koupi nové RAM do PC a nejsem si uplně jist co je u RAM nejduležitější jestli frekvence časování velikost nebo co?Díky za rady

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[24689] RAM

staší, když řekneš, co máš momentálně za HW a kolik si tak přdstavuješ paměti a kolik cheš investovat..
k čemu hodláš PC používat?

Obrázek uživatele mirasmira
[24690] RAM

pls jen mi poraďte co je spíš nejdůležitější vyberu si pak konkrétní už sám...jde mi o to že se s kamarádem přeme co je důležitý tak jestli by jste to mohli rozseknout....

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[24691] RAM

důležitý je všechno.. jesi je to potřeba, třeba k nějakým Celeron 2GHz porcesoru dávat dvougigovku, jesi pro koukání na videa má cenu dvougigovka, jesi na hry 4gigovka stačí.. záleží co podporuje tvoje deska, samozřejmě vyšší frekvence -> vyšší výkon, nižší letence -> vyšší výkon, ale pro normální práci stačí 667MHz CL5 ale na hry je tak 800MHz CL4.. víc už akorát na servry, běžný uživatel rozdíl ve výkonu nepozná..
hlídej si taky napětí, tkerý tvoje deska podporuje a který ramka vyžaduje..
a taky výrobce, A-Data a Partiot patří k těm horším, naopak je Geil a OCZ..

Obrázek uživatele TheALuminium
[24692] RAM

Asi takhle, pro běžné uživatele bych se spíše koukal po kvalitě OP, tedy po doživotní záruce, poté po Latenci a samozřejmě po velikosti. Všechno ostatní se Vás netýká, to je důležité pro servery, věřte mi že OP s vyšší frekvencí nepoznáte.

Obrázek uživatele Dick
[24693] RAM

Pokud budete kupovat a dávat uplně novou či nové paměti do PC, koukněte na to co podporuje Vaše deska. Jestli ale jen chcete Paměť rozšířit o další paměťový čip, mrkněte jaký čip tam máte nyní. Nemá cenu kupovat rychlejší čip než tam už máte. Stejně by pak běžel jen tak rychle jak ten původní. Jakou pměť v pc máte zjistíte například programem Everest.

Obrázek uživatele wu-
[24694] RAM

Dobrý den, vím, že bych měl založit nové téma, ale příjde mi, že je zbytečné zakládat nový topic kvůli takové prkotině, pokud s tím něco budete chtít udělal, tak napiště, já to udělám.
No, chtěl jsem se vás zeptat, jestli mi půjdou hry rychlejc (větší FPS nebo vyšší detaily, nebo to je jen čistě v GPU?) na 1,5 nebo 2 gigovce DDR SDRAM místo 512mb (vůbec, může být 512 a 1024 mb v jedné MB?). Moje sestava: Nvidia Geforce FX 5500 128mb, DDR SDRAM 512mb (200MHz), MSI PM8M-V H(MS-7104 v2), Intel celeron D315, 2266 MHz. Děkuji

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[24695] RAM

mno, lepší by bylo vlastní téma, ale budiž, nejsem admin :D
no, zlepší, ale jak se to veme, záleží na dané hře, kolik potřebuje, spíš ale záleží na grafice a její paměti.. k tvojemu PC by tam max 1GB stačilo.. víc by nevyužil.
i 512 a 1024 se daji kombinovat..

Obrázek uživatele Jiří Moos
[24696] RAM

Pokud mate dalsi otazky, tak prosim zalozte nove tema. Dekujeme.
Prispeje to k prehlednosti fora.

PS: Pardon, jsem na linuxu s anglickou klavesnici.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.