pujde odemknout Phenom II X2 565?

Zdravím, máte někdo zkušenosti s novým Phenomem X2 565BE? Rád bych koupil nějaký levnější procesor se slušným výkonem. Mám v plánu koupit nějaký dvoujádrový Phenom s tím, že bych se pokusil ostatní jádra odemknout. Co jsem se dočetl tak zbylá jádra šla odemknout více než 90% lidí, ale nevím zda to u 565BE stále funguje??? Myslím si, že by se to dalo risknout, protože kdyby to nebylo stabilní tak bych mohl procesor do 14ti dní vrátit(procesor by byl z CZC) nebo co jsem našel na jednom OC foru zkusit podtaktovat nebo trochu zvednout napětí.
Budu rád za každou radu a názor.

Přeji pěkný den

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak samozřejmě teoretická šance je, protože je to stále klasické jádro Phenomů x4... otázka je, jestli budeš mít štěstí a tvůj kousek bude ten, který bude mít jádra pouze uzamčená a funkční.. dalším hlediskem je kvalita jádra jako takového - aby to zvládla napájecí část, a taky jak moc by šel eventuelně přetaktovat.. je to risk, ale minimálně na 3jádro je 50% šance.. pak už je to horší..
já třeba mám Phenom x3 720BE, což je poměrně silný procesor a bohužel u něj aspoň na mé desce nic odemknout nešlo.. přetaktovat jde ale velice slušně.. výkonově je i v základu poněkud jinde, než ten x2.. kdybys ho chtěl, kolik bys dal? :)) (mam ho ani ne pul roku)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Nevím no procesor to špatný není :-) Byl by u něj nějaký jiný chladič nebo je s boxem? Na kolik jde přetakovat max cca? Předpokládám, že je z CZC? :-)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

jentak mimo téma-nevíš náhodou jestli už Apofis prodal tu 4870 VaporX?
za ty 2000 by se mi hodila :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

prodal, už čeká jen, až mu kupce pošle peníze... nebo tak něco.. tak já mám Freezer Xtreme, ale nezkoumal jsem, jak se uchycení socket AM3 liší od uchycení na AM2+, mělo by to být stejné, ale oficiálně je toto rev1 s podporou AM2+ a rev2 podporuje AM3.. každopádně ten bych si asi nechal i na novej procák, i kyž kdo ví.. komponenty jsou z CZC, nakoupené ... heh teď jsem se zasekl.. ten čas ale letí.. tak rok a pul no... 21.9.2009, každopádně v píči člověka, co se v PC vyzná, takže s ním bylo nakládáno slušně, ani jsem ho netaktoval (kvuli funkčnosti ASUS EPU ani nemohu), jen jsem to zkoušel..
předpokládám, že desku s AM2+ socketem a DDR2 ramkama (ultrarychlé hráčské 2x2GB a 2x1GB) asi nechceš :D nebo rovnou, že bych se toho zbavil jako celku a koupil novej? ceny jsou teď příznivé, ale kdo ví, co se stane, až dorazí bulldozery.. jenže ty jako první dorazí pro highend procesory a to neni moje cenová relace..
každopádně kupovat novej přístroj to máme 2000 za desku, 3600 za ramky, procík 4500, chladič 800, zdroj 1600, disk 1400, kysna 1800.. tolik peněz taky nemam.. za kolik bys chtěl koupit muj komplet? :D specifikace najdeš v mém profilu, případně pokud bys měl zájem a chtěl to prodebatovat, napiš mi na ICQ, nebo do sekce Nákupní poradenství


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.