Propojení PC s TV

Ahoj, mám propojený PC s TV. Barvy u filmů jsou skvělé ale u her tomu tak už není, barvy jsou vybledlé a rozmazané nevíte někdo co s tím ? Nebo to tak prostě je ?:)

Díky za odpověď.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Počítač ani televize si nemůže vybírat, jaké barvy ukáže. Televize ukáže co jí dáš, počítač co vidí.. Zkoušel jsi barevnou ekvalizaci? (splendid mode) na televizi, pokud má? Přes co to máš spojené? HDMI? A jakou grafiku? Pokužíváš plné nativní rozlišení i ve hrách?

Bylo by něco vidět na fotkách?

Obrázek uživatele LordSet

Barevná ekvalizace jsem na TV nikde nenašel teda, ale jak PC tak TV jsou asi 3 měsíce staré. Ano mám to připojené přes HDMI. Grafickou kartu mám AMD Radeon HD 6700 Series

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Barevná ekvalizace se to nemusí jmenovat - jde o barevné módy "divadlo, kino, noc" atd... Pokud to ta televize má, samozřejmě nemusí, pokud je z levnějších..
Máš možnost přes to HDMI připojit k počítači jiné zobrazovací zařízení? Jinou televizi či monitor..?

Obrázek uživatele LordSet

Tak nakonec jsem se porejpal trochu v barvách v těch modech a je to lepší :). Tak už se dá na to koukat . Moc děkuju za rady já se právě rýpal jen v kompu a v TV mě to nenapadlo nastavit nějak. Šlo mi jen o to, že si chci koupit Guitar Hero a děsila mě představa, že to bude mít stejné vybledlé barvy.

Obrázek uživatele Michal Čížek

vložím se do tématu, můžu vědět o jakou TV se jedná? neni standartem, aby se barvy ladily na TV, je v menu ladění nějak vidět jestli byly barvy v defaultu stažené?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Mišáčku, dneska už většina (všechny?) LCD televize podporují barevné módy. Ty levnější v mizerném provedení, ale také.. Zesílit určitý tón atd. Je to něco jako Splendid u LCD monitorů..

Každopádně pokud televize neroreznala hry od zbytku, nemůže sama mezinimi měnit mód a někde musí být problém..

Obrázek uživatele Michal Čížek

No právě :)), ale co je to konkrétně za TV, problém bude nejspíš v rozlišení (dle rozmazanosti), nebo myslíš, že nastavením modu divadlo, film se přepne i rozlišení? Tam právě že problém nebude, tam jde jen o různorodou hloubku nastavení sytosti a barev.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ano, to si právě myslím, že hry pouští v jiném než nativním rozlišení televize..

Obrázek uživatele LordSet

Jedná se o TV Tesla. Barvy v menu trošku přibudou na sytosti, ale pořád to není to pravé no. :) Spíš si myslím, že televize je slabá a nerozezná tu zmíněnou hloubku. Filmy jedou v pohodě a hry trochu méně jen mám teď obavy o ten Guitar Hero. Dodnes jsem to měl jen na filmy, ale Guitar bych si rád hodil na velkou obrazovku. Musím to ještě nějak vymyslet a poptat se asi v obchodě jestli není třeba nějaká konzole aby mě to jelo v plné kráse. :D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ne, tady musí být problém, televize nemůže poznat, jeslti je na vstupu obraz hry, nebo obraz filmu - tedy pokud obojí jede přes stejné HDMI, jakože jsem pochopil, že ano...!

Obrázek uživatele LordSet

Ano, vše jedno HDMI.

Obrázek uživatele LordSet

Takže chápu dobře, že mám smůlu s plnou sytostí barev u her na TV ?:D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ne, něco máš někde blbě... Zkus vážně nějaký LCD monitor s HDMI, pokud bude barvy dělat stejně blbě, tak je to uvnitř počítače..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.