Propojení LCD TV S PC přes HDMI port

Zdravim a žádam o radu.Zakoupil jsem LCD tv Full hd SAMSUNG LE40A856 potřebuji ale poradit jak mám postupovat při detekování mého pc na této Lcd tv při propojení přes HDMI porty.Používam na mém pc základní desku typ MSI K9A2GM-FIH - AMD 780G tato deska je osazena portem HDMI.Zakoupil jsem tedy kvalitní HDMI propojovací kabel ,který mi měl detekovat při propojení kabelem HDMI na LCD mé pc.Bohužel ale nedaří se mi tato detekce pc na tv.Zkoušel jsem i pc restartovat ale na tv nic nanaskočí ani po startu Windows 2000XP i když mám na tv nastavený Hdmi vstup tak se žádný signál z pc neobjevý.Potřeboval bych radu(krok za krokem)jak postupovat aby se mi konečně podařilo televizi s mým počítačem propojit.

Obrázek uživatele psychocowboy

mas tam pripojeny i klasicky monitor nebo jenom tu tv? mrkni do nastaveni zobrazeni, jestli je tam videt na vystupu ta lcd televize...

Obrázek uživatele Peca

To připojuješ teda do toho HDMI na desce? Máš tam nějakou grafiku kromě tý integrovaný?

Obrázek uživatele markocius

Grafiku mám Nvidia geforce7600GT.Ta má ale jen DVI výstup.Já to potřebuji spojit přes základní desku v kompu a to se mi nedaří.Ještě mě napadá zda nemám něco nastavit v Biosu aby tv detekovala HDMI propojení ze základní desky hned při startu mého pc.

Obrázek uživatele Peca

No jo, ale pokud máš zapojenou grafiku, tak ta integrovaná nejede. Mohl bys taky zapnout integrovanou v biosu, ale to nepojede zase ta druhá. Nejlíp uděláš když to zapojíš do toho DVI na grafice a do TV přes HDMI

kabely tohoto typu jsou různě drahý, to už je na tobě jestli chceš nějaký lepší, tohle je obyč
http://www.alza.cz/kabel-propojovaci-dvi-hdmi-d65982.htm

Obrázek uživatele markocius

Tak jsem objednal propojovací kabel.Tak doufam že to poběží.Ještě mě zajímá v Biosu to přepnutí grafik.Můžeš mi ještě Peco napsat jak mám v biosu postupovat abych přepnul ty grafiky.Na jaké kartě to v Biosu najdu.Chtěl bych to přece jenom vyzkoušet propojit na tu integrovanou grafiku na základní desce,protože ten kabel HDMI/HDMI už mám.Tak než mi přijde ten DVI/HDMI kabel tak bych to vyzkoušel.

Obrázek uživatele Peca

U tvé desky nevím, možná když sem hodíš pár fotek z BIOSU, tak ti řeknu co to je, ale takhle nevím. Neměl jsem možnost se setkat s touhle deskou, ale pokud si ten bios prohlídneš (mačkej DEL při startování PC), tak to tam určitě najdeš.
S tím novým kabelem by to běhat mělo. Občas se stává, když máš na GK analogový (D-Sub) i digitální (DVI) výstup, jako v tvém případě a oba zapojeny, že to hází na TV duchy nebo jinej bordel. Stačí pak odpojit D-Sub a je to OK. Ale to jsem viděl snad jen na dvou PC. Možná je to i kabelem.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

já bych jen doplnil, že možná bylo více na místě koupit DVI/HDMI redukci, ta se přecijen dá využít lépe než kabel..

jinak do BIOSu ani nepotřebuješ.. když vyndáš tu GeForcku, integrovaná se sama zapne a naopak, ale to záleží, jaký jsi hardwareista :) já se v tom rád šťourám manuálně, někdo softwarově..
jinak tu volbu hledej někde v onboard devices budeš tam mít IGP disabled a priority PCI-IGP, to IGP je integrovaná grafika a ta priorita určuje kterou detekuje jako první..

Obrázek uživatele psychocowboy

neexistuje aby jely obe grafiky naraz... a tak jak pise tobias, doporucuji koupit redukci DVI/HDMI, pricemz je dulezite sledovat parametry grafiky, zdali tento vystup podporuje...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.