procesor (*VYŘEŠENO*)

Zdravím,když extrahuju nějaký soubor ve winraru tak mi jede jenom jedno jádro procesoru a to ještě na 20%,sice se to extrahuje rychle,ale když je to čtyřjádrovej procesor tak by měly ject všechny,nebo ne?Dají se nějak zapnout i ostatní?Děkuji za odpověď.

Obrázek uživatele tatik

Nemusíte mít obavy, Váš procesor, i když je čtyřjádro, funguje dobře. Pokud má aplikace využít všechna jádra najednou, musí být takto naprogramována. U winraru tomu tak není.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

já používám WinRar 3.9 x64 na tříjádru a musím říct, že běží všechna jádra.. ale výkon CPU se ukáže teprve při extrémní kompresi, a ani tak nejede CPU (Phenom II X3 720 @34000MHz) naplno - omezením je totiž propustnost disku.. uslabší koémprese se to projevuje ještě více a tak při minimální kompresi vyžaduje WinRar cca 10% mého procesoru.. přesto jede vícejádrově..
takže u tebe je to stjené - problémem je disk.. :)

Obrázek uživatele tatik

O funkčnosti procesoru se lze přesvědčit tak, že se zatíží na maximum a pak se sleduje chování. Programů, které to umí, existuje několik, stačí si jen vybrat.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, třeba přes program Linx nebo nějakým renderovacím programem, jako je Blender.. jen chci upozornit na to, že Winrar nedovede většinou už ani jenojádrový procesor vytížit naplno, protože jej brzdí propustnost disku..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak děkuju že jste mi to vysvětlili,protože já už jsem se bál že mám něco s procesorem.