problém zřejmě s grafickou kartou (*VYŘEŠENO*)

Byl bych vděčný za nějakou radu:

Zamrzá mi počítač, zřejmě když dojde k nějaké aplikaci, která používá Direct3D nebo jiný komponent DirectX. Vyskočí na mě modrá obrazovka s tímhle nápisem

(asi tak 2 vteřiny, ztěží jsem to vyfotil) a potom se počítač restartuje. Obvykle se to stane když spustím nějakou hru, nebo film. Ale někdy běží vše v pohodě, ale většinou když dám v dxdiagu test na Direct3D, tak se to takhle zhroutí.

Tipoval bych to na problém s grafickou kartou. Neporadil by mi někdo, co s tím je? Dík

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Myslím si, že vaše odhady nejsou špatné. Chyba bude zřejmě na straně grafické karty, ale podle znění (IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL) bych to spíše viděl na chybu v softwarové části. Jakou máte grafickou kartu? Jsou u ní kompatibilní ovladače?

Obrázek uživatele PANGI

Grafickou kartu mám nVidia GeForce 8800 GTS...no podle správce zařízení jsou ovladače vpořádku.

Obrázek uživatele TheALuminium

Neberte to prosím podle správce ... to je nám teď k ničemu. Pokud máte instalační CD k té grafice tak jí znovu celou přeinstalujte z toho CD.

Obrázek uživatele PANGI

přeinstalování bohužel nepomohlo...myslím že problém bude v tom, že jsem přeinstaloval directx 9c 8čkou...už se mi to jednou stalo...přeinstalovat znova directx 9c je asi beznadějné co? existuje nějaký způsob?

Obrázek uživatele Jiří Molnár

No, tak přeinstalace by se neměla projevit, protože nové verze DirectXu obsahují soubory (jen ty nejdůležitější) ze svých předchozích verzí.
Ale možná to není špatná myšlenka. Dejte start - spustit - dxdiag - podívejte se na druhou stránku, zda tam nejsou nějaké problémy a na třetí pak zkuste provést DX3D testy ...

Obrázek uživatele PANGI

(problémy to nehlásí, ale podle mojí zkušenosti s předchozím počítačem tam jsou - vím, že když jsem omylem přeinstaloval DirectX 9.0c starší verzí, způsobilo to konflikty, které se mi už nikdy nepodařilo pořádně vyřešit)...tak nakonec se mi odinstalování directxu nepodařilo, došla mi trpělivost a reinstaloval jsem windows, což byla chyba, jak jsem zjistil. zdá se, že teď jsem si s tím udělal i problém s registry (třeba explorer vůbec nechtěl fungovat dokud jsem nenainstaloval 7 a pořád se windowsu nedaří naistalovat nějaké balíky zabezpečení a avast po mě neustálé chce restart) tak v téhle fázi už uvažuji o naformátování disku

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Pokud chcete odinstalovat DirectX, je k tomu potřeba jedna utilita, která se odinstalací zabývá. DirectX jako takový nelze ze systému odebrat jednoduše přes "přidat odebrat programy".
Trochu jsem se v tom příspěvku nyní ztratil - to IE7 a avast vás zlobí v tuto chvíli také? Nová instalace OS jistě nic nezkazí, ale myslím, že by se to pořád ještě dalo zvládnout, ale to ovšem nechám na vás.

Obrázek uživatele PANGI

to vím, jenže žádná utilitka to nezvládla (nebo spíš se nic nic nezměnilo, pokud už se mi povedlo vůbec ji přivést k nějaké akci)...takže jsem to vyřešil naformátováním a už je to vpořádku...problém byl podle mne s největší pravděpodobností v tom, že jsem přeinstaloval directx 9 starší 8 - a to je skutečně katastrofa - radím každému, ať se toho vyvaruje

Obrázek uživatele TheALuminium

Tím je tedy problém vyřešen ... :-)
LOCK