problém sinstalací nového hdd (*VYŘEŠENO*)

Po novoročním kolapsu starého hdd IDE jsem byl nucen ho odpojit a nechat pouze druhý hdd SATA.Problém je v tom,že starý hdd mi vymazal veškerou ochranu a já nejsem schopen druhý hdd nainstalovat.Po sformátování a znovunainstalování mi nejde rozjet pc i když v druhém pc najede bez problému.Original pcbyl s hdd IDE a nový jede přes raid v pci.Poraďte co udělat,abych byl schopen ho opět zprovoznit.Předem díky.
ROTTO

Obrázek uživatele TheALuminium

Takže IDE HDD nejde a SATA HDD jede rozumím tomu správně? Akorát nemůžete rozjet systém na tom SATA HDD ? Jak nemůžete co tomu brání? Taky jsem moc nepochopil jak je zapojený v RAIDu v PCI? To mi nedává smysl.

Obrázek uživatele rotto

Špatně jsem se vyjádřil.Hdd je zapojen spolu s dvd rw přes controller card do pci a nechce nečíst ovladače do p.master či do sec.mast.počítač se rozjede a nenačte vůbec zaváděcí program.Na starém disku byl acronis,ale je to vše vymazáno.A do nového se nemohu dostat.

Obrázek uživatele TheALuminium

Zaváděcí program, také není úplně přesný termín ... Operační systém startuje díky zavaděči a ten se nejdříve musí vybrat pomocí MBR tabulky. Zkoušel jste pustit novou instalaci XP, jestli najde ten HDD ?

Obrázek uživatele rotto

Nainstaloval jsem nový OS na HDD,pc se mi rozjel,ale nechce mi načíst drive.Mám přes controller card zapojen HDD a DVDW a přes secundár druhou DVDRW.Načte mi pouze dvd zapojenou přes secundar slave a HDD s druhou nenačte vůbec.Ale už menší úspěch je,že ho vidím i s vypalovačkou.Teď bych jen porřeboval poradit,jak dál.Když ho chci nabootovat,nenačte vůbec nic.

Obrázek uživatele Peca

Se v tom docela ztrácím, tedy:
HDD sata a DVDRW sata jsou zapojeny do nějakého takovéhoto řadiče?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=66356
A druhá DVDRW do sekundáru - to je co, to je IDE?
A ten RAID co jste psal prve, to jste myslel jak?
Třeba by pomohlo i foto.

Obrázek uživatele rotto

popíšu to teda takto.Ovladaš Windows XP 2003/x64 2xSATA,+xIDE.a nechce mi načíst ovladače ani spustit RAID TOOL,abych mohl otevřít program.Stále se motám ve startu a bootu,ale dál nic.

Obrázek uživatele Peca

RAID ani nespustíte. RAID se dělá s 2ma HDD.
Chtělo by to opravdu to foto.
V BIOSU jsou zařízení vidět?

Obrázek uživatele rotto

V Biosu byly vidět oba dva.Ale děkuji za pomoc.Vše je vyřešeno - be spolupráci s Váma a s mým kolegou jsme došli k řešení.Pc mi zbláznil vir,který jsme konečně našli a odstranili.Stálo mě to sice data,ale zachránili jsme zbytek záloh.Přeji všem dobrý den a příště.

Obrázek uživatele TheALuminium

Tak aspoň, že tak :???: