Problém se zvukovou kartou

Dobré odpoledne,
mám problém s integrovanou zvukovou kartou. Je to pár dní co mi začala blbnout, přesněji "chrčet", praskat. Ne hardware, ale při přehrávání zvuku a to tak, že čím větší zátěž CPU, tím horší to bylo, např.: přehrávání videí z youtube byla celkem katastrofa, ale písnička z disku celkem šla). Také jsem zaznamenal snížení výkonu PC(když jsem otevřel Správce úloh, tak CPU pracovalo, i když jsem nic zatěžujícího nedělal), a to ikdyž zrovna žádný zvuk nehrál. Předpokládal jsem, že chyba bude v kartě, tak jsem koupil novou(Genius SM-Live Value 5.1) a nainstaloval. Problém ale přetrval, výkon se sice vrátil téměř k normálu a nová karta "chrčí"/praská míň, ale radši bych, kdyby neblbnula vůbec :) . Někde jsem četl, že problém by mohl být v tom, že jsou aktivní obě a tak je třeba jednu vypnout v BIOSu. V této oblasti nejsem ale moc zkušený, jediné co jsem tam našel v OnBoard Devices, související se zvukem, bylo HD Audio Controller, což jsem vypnul, nicméně to nepomohl. Základní desku mám Asus P5B-VM DO.
Děkuju předem za jakoukoli pomoc.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ani jsem to nečetl, jsem rád, že jsi hned z prvu zmínil procesor... resp určitě tam bude i disková aktivita.. měl jsem stejný problém a na vině byl diskový PIO režim, který vytíží procesor na 100% i při vypnutém počítači (skoro) :)) vyhledej si zde na poradně témata ohledně PIO a je tam řešení jak to zkontrolovat...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

děkuji za snahu, ale problém byl nakonec vyřešen obyčejným nainstalováním nových ovladačů (což je divné protože ovladače jsem instaloval z přiloženého CD a tam by to snad mělo být dost aktuální:))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no to byla druhá možnost, že se ovladače rozsypou.... pro jistotu si ale koukni i na ten PIO..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.