Problem s PC - 2 monitory

Zdravim, mám dva monitory a když je mám zaplé oba dva tak mi rapidně padaj fpska ve hrách. Počítač se občas posekává. Zkusil sem zapojit jen jeden a fpska nepadali a nic se nesekalo a taktéž i počítač se nesekal. Monitory sou v pořádku, zkoušel sem je na jiném pc a byly OK. Má někdo nějakou radu jak je zprovoznit oba a zároveň bez pádu fps a sekání PC? Grafiku mám Nvidii 570 GTX a procák I5-2300. Tento problém sem měl už jednou kdysi a nějak sem to vyřešil, ale bohužel teď už si nevzpomínam jak :/. Předem díky za každou odpověd.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ahoj,
prosímtě a jak je používáš? Oba najednou jako surround ve hře, nebo jak? Protože pokud hře zdvojnásobíš počet pixelů, které musí vykreslit (rozlišení), tak samozřejmě FPS úměrně klesne....

Obrázek uživatele leonidasik

hele, používám je tak, že na jednom mám hru na druhém plochu. Reinstaloval sem windowsi a je to v pohodě už, ale nevim jak dlouho to vydrží, jelikož už sem je reinstaloval jednou a vyskytl se ten problém, kterej je popsanej nahoře. Když sem to reinstaloval poprvé tak to ze začátku bylo v pohodě, asi po 5ti dnech to začalo blbnou, tak sem to reinstaloval znova a čékám jestli se to vyskytne znova. A ještě k tomu problému, což totálně nechapu... měl sem zaplej jeden monitor a měl sem nějaký fpska a když sem zapnul druhej tak ty fps spadly o 1/2, pak sem to zkusil s obouma monitorama a měl sem zas nějaký fpska a když sem jeden odpojil tak zase ty fps spadly o 1/2. Naprosto to nechápu, nicméně teď je zatím všecko v pohodě. Možná ten problém předtím zapříčinil nějakou program, možná automatický aktualizace win7 (teď je mám vyplé), nebo možna něco naprosto jiného... netušim

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pravděpodobně to bude v nějakém ovladači grafiky, že se třeba aktualizoval. Starší karty s více monitory třeba úplně správně nefungovaly... Padání FPS lze považovat za bug, který bude v určité verzi ovladače grafiky, zkus si tedy s nimi pohrát..

Obrázek uživatele leonidasik

Ještě než sem reinstaloval PC podruhé, tak sem zkusil dvoje ovladače starší.. nepomohlo
A k tomu jak si napsal, že starý karty s více monitory mohly blbnout, tak druhý monitor mám asi tak 7 měsíců a prvně se ten problém vyskytl tak měsíc zpátky. Už sem si vzpomněl jak sem to kdysi vyřešil, zjistil sem, že se mi podtaktovávala grafika a stačilo v ovladačích zaškrtnout aby se nepodtaktovávala

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No, podtaktování v takové situaci také považuji za bug... Je to ale zajímavé zjištění. Vysvětluje to snížení FPS. Teď ještě přijít na to, proč...

Obrázek uživatele leonidasik

Mě napadá jedině to, že ty dva monitory byly "moc" na výkon grafika a ta se podtaktovala.. Ze začátku sem používal 21' + 19', pak sem vyměnil tu 19' za 24' a začala se podtaktovávat. Nicméně todle už problém neni, už vím kde v ovladačích se to nastavuje. Teď jenom čekám, jestli ten problém, co jsem popsal nahoře nastane znova, nebo ne.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Velikost problém není. Spíš rozlišení, ale pokud stále používáš jenom jeden monitor pro hru a rozlišení stále stejné? Protože jediné vysvětlení může být, že se grafika přehřívá. Použij MSI Afterburner v kombinaci s MSI kombustorem (DX10) - to pěkně zatíží grafiku, sleduj graf teplot klávesou T. Tak po půl hodině dej screenshot.
Taky udělej prosím screen té volby v ovladači - nVidii jsem měl, ale nejsem si této možnosti vědom.

Obrázek uživatele leonidasik

Nejsem momentálně doma, screen pošlu zítra. Grafika se nepřehřívá, měl sem zaplout Aidu + Watch dogs a klasická teplota (70 stupňů). To sem tím měl na mysli, na jednom sem měl 1920x1080 a 1280x1024 když sem měl tu 19'. Teď mám 24' a používám full HD na obou.

Obrázek uživatele leonidasik

Tak tady je ten screen -> http://screenshot.cz/U709V/
Místo toho Adaptivní sem tam dal Preferovat maximální výkon a grafika se nepodtaktovávala

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jasněě, adaptivní napájení. Nicméně grafika by se neměla podtaktovávat ani v adaptivním módu. To se ale bude lišit aplikaci od aplikace. Zatím tedy pozoruj situaci.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.