Problem s klavesnici a mysi - nejde mys, klavesnice mrzne

Ahoj,
mám problém s myší a klávesnicí (PS/2) a abyste pochopili, napíšu od začátku jak to bylo.

Pc nepoužívám jenom já, ale i rodiče sem tam. Přijdu jednou domů a sednu k pc, kde zjistím, že nejde myš, nejdřív jsem myslel, že odešla, ale kvůli divnému (ne)svícení sem usoudil, že problém je jinde. Pc jsem ovladal přes klávesnici a zjistil jsem, že v systému není myš a jiná polohovací zařízení. V ovládacích panelech myš byla a když jsem to otevřel a najel na hardware nebo ovladace (poslední záložka) tak tam nebyl napsaný žádný ovladač, tak řešení mělo být jasné. Jenže po pár restartech zacla blbnout i klávesnice (nerozvitil se numlock a zapnout taky nesel). Po vypnuti pc ze site se to nekdy vzpamatovalo, ale blblo to, tak sem usoudil, ze budou v hajzlu ty vstupy, ktere jsou napojeny na desku.
OK, koupil jsem myš i klávesnici s USB konektory, byl jsem v praci, tak to vyzkousel on a ze to chvilku jelo oboje (pak rikal, ze se asi objevila naka chyba nebo co, tak dal reset a uz nenajely winy vubec, pouzivam XP). Pred bootovanim winu se objevila cerna obrazovka a psane, ze chybi soubor hal.dll v adresari system32 tam a tam a neslo nic delat ani se dostat nikam dal. Tak jsem se rozhod pro format c a nainstalovani XP. Opet necekane dalsi problem.
Format probehl dobre, instalace uz ne. Pri instalaci sem si vsim, ze se vubec neobjevi kurzor mysky, tak jsem to ovladal pres klavesnici (uz usb) a klavesnice vzdy zamrzne pred tretim oknem, ktere vyskoci pro pokracovani instalace nepodepsaneho hardwarosoft to nedoporucuje atd.) To okno je pro Universalni hostitelsky řadič VIA Rev 5 a vyssi Usb. No, klavesnici jsem zkousel prepinat do jinych usb slotu, zkousel jsem napojit i druhou klavesnici (ps/2), ruzne kombinovat, vypnout v biosu usb 1.1 (to vypne i vsechny dalsi-usb2.0, vypnuti usb keybord i mys) no pokazde klavesnice zamrzne (pc nezamrzne, protoze se prolina ten text od microsoftu (rady a vylepseni pri te instalaci) a zelene okynka (loading) taky bezi. Tak ted babo rad, co s tym disk mam rozdeleny na dva partition, vzdy formatuju jen c, d nikdy (muze to delat pripadny vir umisteny na d? Ale nemel by tam byt zadny) Fakt nevim jak pokracovat (nahrat system pres jiny comp se mi moc nechce).
Diky za rady a za trpelive cteni

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tohle vypadá spíš na HW problém desky - právě ten řadič USB a klávesnice a vůbec všech perifeií. Když to dělá i v instalaci OS, tam jsou potenciální viry nečinné. A SW za to taky nemůže, takže jedině ten HW... Jediné, co asi můžeš, je vyměnit základní desku, protože na 90% je to v ní... Jakou máš?

Obrázek uživatele Michal Čížek

taky souhlasím s HW problémem desky, ještě zkus do desky zapojit jiný nap. zdroj.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.