Problém s HDD (*VYŘEŠENO*)

Zdravím, dneska jsem zapojoval do PC Led diody samozřejmně při vypnutém PC a najednou jsem 1 drátkem zavadil o HDD a furt v tom HDD klape ta páčka a nechce naběhnout Win XP a furt jen klape já se z toho oj**u

Obrázek uživatele tatik

Tou páčkou máte na mysli ramínko v HD?

Obrázek uživatele -loleQ-

:???: No nejspíš je to to "ramínko" takovýto co jezdí po tom kole a to kolo se točí :D no a prostě Wokna ani nenaběhnou a napíše se Please Insert Boot Discet nebo nějak tak ale ten HDD šel 6 let bezproblémů kdyžtak je to značka Maxtor Diamond 80GB :shock:

Obrázek uživatele sos

zdravim. no vypada to tak, ze HDD dozil :-( ak by sa nahodou este raz prebudil, co mozno najrychlejsie zalohuj data ... mozna to bude posladna moznost !

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pokdu to bylo ve vypnutém stavu, tak to nemělo zpsobit žádný problém.. pokud jsi ale neměl PC opdpojen od zásuvky, nebo vyplý čudlík na zdroji, tak bylo PC pod proudem..
zkontroluj kabeláž, zda je dostatečně přitlačené a v biosu pořadí bootu.. pokud nepomůže, tak zkus autorizované firmy, které se zabývají obnovou daz z poškozených disků..

Obrázek uživatele tatik

elektrostatický náboj je pěkná mrcha. :-(

Obrázek uživatele -loleQ-

:( a nedalo by se to nějak udělat že bych ten HDD nějak rozebral a ty data teba těch 80GB co mněl dát do jinýho HDD , prtže asi jen nefaká takovýto ramínko nebo nevim :shock: a de servisu ho dávat nebudu to by mně stálo víc než koupit na aukru 120GB za 300Kč :D Můžete se na to kouknout zde je video sorry za kvalitu točeno mobilem :-( http://www.youtube.com/watch?v=0-Ljabk0EGY

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, tak klidně ho vyhoď, servís má cenu jen když chceš zachránit data, jinak hoď disk rovnou do popelnice..
ono, když už jsi jej "rozbalil" tak je na vyhození rovnou:D na disku musí být "absolutní čistota" a jak ti tam vletí smítko prachu, disk i data jsou včudu..
koupit disk za aukra je stejně blbá inevstice, jako oprava 6tiletého disku, páč je skoro jistý, že brzy odejde i on..
btw, řk bych, že ramínko funguje, disk se taky točí, jen nějaký obvody disku jsou vháji..

Obrázek uživatele -loleQ-

Njn tak chvilku pracoval mno 8-) ještě mu udělám pořádnej Crash Test než pujde do popky :o zmeetééék ..... LOCK :D

Obrázek uživatele Honza

LOCK