Problem s HDD

Zdravim, potrebuji poradit ohledne HDD a jeho detekovani. Mam stolini PC a odesel mi v nem HDD, takze jsem koupil jiny velikostne stejny coz je 160 Gb, v zapojeni atd problem neni vcem ale problem je ze BIOS disk ne vzdy najde, tzn. ze ne vzdy se ale HDD v BIOSu nacte, nacte se jen pokud PC na nejakou dobu cca 3-5 min vypnu, pokud PC jen restartuju pomoci ctrl-alt-del tak BIOS HDD nenajde nikdy. Vse je zapojeno pres SATA. Diky.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, není důležitá velikost HDD. Jakou máš desku, jak je stará, znáš příčinu, proč odešel starý disk? Zkoušel jsi vyměnit SATA kšandu k HDD a píchnout ho do jiného konektoru v desce?

Obrázek uživatele Lee77

je to samozrejme starsi deska od MSI typ MS 6570E zkousel jsem SATA kabel menit v tech dvou portech a zjistil sem ze se mi HDD chtne jen vtom druhem SATA2 portu. Na starem disku odesly pravdepodobne ctecky na plotnach jelikoz to vnem akorat neustale mlati.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Pak asi mechanický problém na konektoru. Ty problémy s detekcí jsou teda na tom druhém SATA konektoru?
No nevím jestli se ještě vyplatí nějak investovat do této desky, píšeš že jsi měnil kabel v těch 2 portech, ale nenapsal jsi, jestli jsi ho měnil za úplně jiný (nový), to by bylo potřeba odzkoušet, pokud by nenastala změna, bude již něco vadného na samotné desce. Jediné co by mohlo pomoci je http://www.mironet.cz/delock-pci-radic-2x-sata-1x-ide-raid+dp80828/

Obrázek uživatele Lee77

Aha tak takhle, ne kabel jsem nemenil nemam nahradni budu muset koupit, HDD funguje jen v portu 2 vtom prvnim prave nejde vubec.

Obrázek uživatele Michal Čížek

ten SATA kabel stojí pár korun, takže pokud ani to nevyjde, schovej ho a pak někdy použiješ jinde, rozhodně tě to nezrujnuje.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.