Problém s grafikou / monitorem? Pruhy a pak černá obrazovka.

Zdravím. Asi před 10 minutami mi načítala hra (F1Challenge, ale to nejspíš nebude podstatné), odešel jsem si tedy na WC, než to "loadne". Vrátím se, a zamrzlo to - nešlo se dostat do Správce úloh ani "Alt+Tabem" ani ničím podobným na plochu, prostě zakyslá obrazovka na herním menu.
V podobných situacích mi občas pomohlo, když jsem PC trošku "ručně" popohnal (už je to starší kousek no) a on se vzpamatoval. Dnes ale po této "proceduře" začal pípat (normálně jednou "pípne" vždy při zapnutí, teď ten zvuk byl několikrát za sebou). Tak jsem to restartoval. Na monitoru se objevily barevné pruhy (určitě víte, oč jde...), ale dalo se na to jakž takž dívat - po načtení obrazovky "Vítejte" se však objevil kurzor myši a pak už byla jen černá obrazovka - po několika restartech, pořád to samé - počítač ale sám o sobě běží, teď vám píši z Nouzového režimu, kde žádné problémy s pruhy nejsou, dokonce mi ve Správci zařízení píše, že grafická karta NVidia 7300 GT funguje správně. V Nouzovém režimu mi to běží (nejspíš asi standardně) na základní grafice "VGASave", opakuji, monitor tady v "Nouzáku" nedělá žádné "cavyky".

Nevíte prosím, co s tím?

Děkuje a hezký den přeje
Yowza

Obrázek uživatele tatik

Ta pípnutí, jak uvádíte, jsou stále při restartu slyšet? Pokud ano, kolikrát a v jaké délce pípne? Případně, jaký je BIOS?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Pípnutí se už neopakují, jen to klasické jedno, které je při každém zapnutí počítače. Verze BIOS by měla být 08.00.10, pokud jsem to vyzkoumal správně.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Měl bych takový doplňující dotaz - teď, když běžím na základní graf. kartě VgaSave, při posouvání oken nebo např. při rolování stránek v dokumentech a na webu, obraz se trašně "trhá", neposunuje se to plynule - dá se to nějak vyřešit?

Krom samozřejmě pořízení nové karty, tento PC vlastním 3 roky a na podzim jsem se chystal na pořízení zcela nového kousku, tak jestli do toho nemám "praštit" již teď?

Obrázek uživatele tatik

Jeden z důvodů mohou být ovladače nebo jejich zbytky. Nebo narušený nějaký, ale otázkou je jaký, soubor. Ale asi bych zkusil přeinstalovat ovladače.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Bohužel, pořád stejné chyby...jediným "zlepšením" bylo, že po reinstalaci ovladačů monitor asi po 2 sekundách zobrazoval a pak byl zase celý černý - takto blikal asi minutu, pak opět zhasl (resp nezobrazoval, kontrolka, že je zapnutý, svítila zeleně).

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

máš možnost hodit grafiku ke kamarádovi do počítače a ozkoušet ji? případně zde vyzkoušet jinou?


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.