Problém s grafikou?

Zdravím, již dříve jsem sem psal z jiného počítače a problém jste mi pomohli vyřešit, nicméně, dostal jsem počítač od příbuzného a několik faktů mi nejde do hlavy....

Toto je screen z Can I run it, na hru Call of Duty 1, kterou jsem hrával na počítači 10 let zpátky a šlapala jako hodinky, Takže tady by to mělo lítat snad na maximum co jde.. Ale například při střelbě se to seká jako ďábel.
Grafická karta: AGP- Sapphire X1650 PRO. Zbytek dat by tam měl být vypsán. A nechápu těch 982.0mb když v biosu je nastaveno 512mb.

Předem děkuji za jakoukoli pomoc.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pokud snížíš detajly, zlepší se to? V jakém rozlišení hraješ? Jaké jiné hry na tom kompu bjehají a jaké dělají/nedělají problémy?

Velikost paměti neřeš, tyhle utility nejsou stoprocenstní.. Sestava by to však měla zvládnout, ale nedá se svítit, ten HW prostě stárne.. Dříve jsem na starém kompu hrál NFS MW, dnes si tam nedovedu představit ani NFSU na nejnižší.. A může být tisíckrát přeinstalovaný, vyčištěný, přichlazovaný..

Obrázek uživatele Sicocz

Napřed sem je snížil na normal z extra na rozlišení na kterém mi jede win, a po té jsem i rozlišeí snížil na 800x600 (? tuším :D )
a prostě se to seká.. I počítač je takovej pomalejší a to je po formátu a vše nastavené na výkon..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No jak říkám, mám stejný problém s počítačem, kterému funkčně ani technicky nic není, jen už má svých 10 let odkroucených... Na to už asi lék není.. snad přetaktovat..

Obrázek uživatele Sicocz

Přece není možné aby se mi sekala hra na kterou mám 2x lepší parametry než které jsou doporučené...

K tomu přetaktování, neumím a s mou šikovností bych to ještě nějak podělal..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ono tyhle požadavky... je to jen oreintační, vždy záleží na konkrétní komponentě... ale jak říkám, parametrově je to dobré, ale ten věk se prostě záhadně projeví na výkonu..

Obrázek uživatele danhill

No,to teda nevím ... Tobiasi,myslím si,že PC je od svého počátku až do smrti pořád stejně rychlý ... Vše ostatní je většinou SW záležitost
polovodičové prvky nestárnou a když,je jejich poločas rozpadu několik desítek,né-li stovek let ... Stárnou maximálně mechanické součásti,oxidují konektory a lámou se kabely,ale tohle není problém vyměnit a PC přeinstalovat ... I takový kondenzátor nejvíce stárne když leží v šuplíku :) ... Ale kapacitory na deskách se vůbec nedají srovnávat s těmi šmejdy co někteří výrobci používají do zdrojů :D ... Ty na desce nemají šanci ani vysychat.to spíše dojde k průrazům než k vyschnutí,ale to by pak nešlo už vůbec nic ...

Můj názor - pokud nevíš,co Ti zpomaluje starý počítač:
vyměnit HDD + přeinstalovat OS
+ vyměnit všechny kabely
+ zkontorlovat stáří a kvalitu zdroje (EC starší než 5 let zanést do sběrného dvoru :) )
+ vyměnit všechny ventilátory
+ dát novou pastu pod CPU a vyčistit case

... Pak musí komp fungovat jako nový ...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Mám Celeron 2GHz a GF MX420.. Kdysi jsem na něm hrával i NFS MW (dobrá, auta občas neměly interiér :D), dnes bych si ani NFS U nedovolil.. Tisíckrát to může být přeinstalované a aktualizované, je prostě znát, že ten výkon tam není.. Na jednu stranu to srovnáváš s rychlejším strojem, na druhou stranu NFS U a 1FPS je opravdu nehratelné, ale dřív jsem to hrál i na vyšší detajly.. Pasty nové, chladiče čisté, kondy vpořádku, zdroj Fotron.. I současný Athlon 2,4GHz už není "co býval".. Kabely žádné nejeví známky poškození.. Vysvětlit si to umím jen jeho desátým rokem života..

Obrázek uživatele danhill

Hm to je divné ... nebudou v tom mít spíše prsty třeba SP nebo novější (náročnější) verze win ? :D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Čistě nainstalovaný OS Win XP bez SP z původního CD, ze kterého byl instalován před 10 lety...

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Ono by to paradoxně mohlo být i tím výkonnějším strojem - já jsem se zase setkal s tím, že pokud je hra staršího data, nemusí na výkonnějších strojích šlapat zrovna dobře. Je to paradox, ale je to fakt. Nevím, jestli je za tím výkon - ovladače - možná oboje... Netuším!

Obrázek uživatele danhill

jj .. souhlasím,něco na tom bude,protože pochybuju,že výrobci her určitě netestují enginy zpětně ... Taky jsem se s tím co říká jome setkal ...
prostě dokud mi někdo logicky nevysvětlí jak to fyzicky dokáže udělat HW, tak si budu myslet,že je to SW záležitost ... :D


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.